Stiri si noutati

Virusul care ameninta sa distruga lumea pe 3 februarie nu a fost atat de groaznic!

IT

Specialistii au declarat ca virusul programat sa stearga 11 tipuri de fisiere avand extensia DOC, XLS, MDB, MDE, PPT, PPS, ZIP, RAR, PDF, PSD si DMP de pe computerul infectat a avut un impact daunator dar nu devastator. Daca ati primit pana acum e-mail-uri cu subiecte de genul: The Best Videoclip Ever, Fw: SeX.mpg, Miss Lebanon 2006 sau Fuckin Kama Sutra pics, feriti-va sa le deschideti, aceste mesaje fiind infectate. Virusul se mai raspnadeste si prin retea, asa ca anuntati-va colegii de birou. Daca detineti alt tip de calculator decat un PC cu sistem de operare Windows, nu aveti de ce sa va faceti griji, pentru ca nu veti fi afectat de virus, acesta fiind conceput sa afecteze doar PC-urile ce ruleaza peWindows. In cazul in care fisierele v-au fost sterse, antivirusul dezactivat iar mouse-ul si tastatura nu mai raspund la comenzi, inseamna ca ati fost una dintre victime.

De la prima aparitie de pe 16 ianuarie, firmele de securitate a e-mail-urilor au oprit virusul de la a se rapandi la peste 200 de mii de IP-uri diferite. Un numar de 600 de mii de computere au fost infectate, cele mai multe fiind in India, SUA si Peru. Totusi, multi dintre cei care deja au fost infectati au reusit sa isi dezinfecteze computerele. In acest moment, virusul este activ pe 20 de mii de IP-uri in intreaga lume, mult sub saptamana trecuta.

Impactul virusul a fost minim, un numar de 15 mii de calculatoare fiind afectate serios. Autorul si motivele acestuia raman necunoscute in acest moment.

BizWords

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *