Stiri si noutati

Yahoo! cere ajutor

IT

Portalul Yahoo crede ca restrictiile legate de informatiile de pe Internet sunt prea multe si prea serioase spre a fi responsabilitatea unei singure companii. CNN arata ca Yahoo! va cere ajutorul guvernului american in abordarea problemelor legate de libertatea exprimarii si a informatiei si protejarea intimitatii utilizatorilor la nivel global. Compania a recunoscut ca faptul ca s-a conformat legii din China a dus la consecinte serioase si alarmate.

Wall Street Journal si Financial Times au publicat anumite declaratii ale oficialilor Yahoo, in care se afirma ca restrictiile asupra liberei exprimari si asupra intimitatii impuse de anumite guverne asupra utilizatorilor Internetului sunt probleme ce trebuie supuse atentiei guvernului SUA. Subcomitetul guvernului SUA ce se ocupa de drepturile omului la nivel global cat si subcomitetul responsabil cu dreturile omului din Asia si din Pacific vor avea o sedinta mierucir, 15 februarie. Vor depune marturie reprezentati din partea Yahoo!, Google, Microsoft si Cisco Systems. Yahoo si alte companii au fost aspru criticate de Congresul american saptamana trecuta din cauza ca s-au conformat cererii guvernului chinez de a impune anumite resctrictii serviciilor oferite de acestea.

Pe langa aceasta conformare, Yahoo! a mai fost puternic contestata pentru ca a dezvaluit guvernului chinez identitatea jurnalistului Shi Tao, care a fost arestat pentru 10 ani ca urmare a acestui fapt. Shi Tao a fost acuzat ca ar fi dezvaluit informatii “clasificate” unor site-uri web straine, informatii trimise de catre guvernul chinez ziarului sau.

Avocatul companiei Yahoo!, Michael Callahan, a declarat ca inca nu se poate pronunta asupra rezultatelor sedintei de pe 15 februarie.

BizWords

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *