Stiri si noutati

Cea mai mare baza de date de film din lume

Se pot afla foarte multe despre un om din history-ul browserului sau de Internet. Poti vedea ce l-a interesat in mod particular in ultima vreme, pe la ce evenimente, expozitii a mai fost sau ar fi vrut sa mearga, ce fel de presa citeste, cam orice, de la preferinte sexuale pana la locul unde isi va petrece vacanta. Dar cel mai usor se poate vedea ce il intereseaza in general, adica ce site a accesat cel mai des. Desi la majoritatea userilor cel mai des accesat site este, evident, Google, foarte aproape se situeaza si extrem de popularul site de filme, www.imdb.com . ?i asta pentru ca situl este folosit atat de cei care nu stiu sigur ce film vor sa vada la cinema cat si de cei care, dintr-o prespectiva mai mult sau mai putin profesionista, sunt interesati de cronici, premii, profilurile anumitor actori sau regizori. Situl are de toate pentru toti.
Dupa cum spune si titlul, IMDb( Internet Movie Database) este cea mai mare baza de date de film de pe Internet. Aici gasesti orice. Chiar orice. De exemplu, habar nu aveam ca primul film a lui Sergiu Nicolaescu ne numeste “Scoicile nu au vorbit niciodata” si ca e facut in 1962 sau ca acelasi Sergiu Nicolaescu are un total de 51 de filme( nu e o gluma, chiar a participat la regizarea sau a regizat 51 de filme!). Pe langa informatii de acest gen, pe IMDb poti afla ultimele filme care ruleaza in cinematografe, ce filme se afla in productie si cand vor fi lansate, ce proiecte mai au anumiti regizori faimosi sau care e clasamentul de Box-office din Statele Unite sau Europa. De asemenea, filmele sunt comentate si cotate de la 1 la 10 stele, in functie de voturile userilor. Bineinteles, exista si un top al celor mai bune 250 de filme ale tuturor timpurilor, pe primul loc fiind situat Nasul lui Coppola iar locurile doi si trei fiin ocupate de The Shawshank Redemption si The Lord of the Rings: The Return of the King. Motorul de cautare al sitului este foarte bine pus la punct si mai ales foarte exact, listandu-ti rezultatele in functie de an, titlu si popularitate( exista si optiunea de activare a search-ului pentru filme pentru adulti). Mie personal nu mi s-a intamplat niciodata sa NU gasesc ceea ce cautam pe IMDb, asa ca nici nu prea imi dau seama ce as putea critica la site. In schimb, ceea ce pot spune este ca apreciez foarte mult obiectivitatea sitului in ceea ce priveste filmele si cotarea acestora. Singurele aprecieri publicate de site sunt acelea facute de userii care au avut ceva de spus, bun sau rau, legat de un film sau altul.
Dar situl nu are doar informatii legate strict de filme, actori, regizori sau incasari. Mai are si o sectiune de fun, unde poti afla ce staruri au fost nascute in aceeasi zi cu tine, ce intamplari amuzante petrecute in timpul filmarilor intereseaza cel mai mult, care au fost cei mai prolifici oameni din cinematografie sau ce filme au fost lansate de ziua ta de nastere. De exemplu, de ziua mea in 2001 a fost lansat Memento, unul din filmele mele preferate.
In concluzie, daca vreti sa aflati ceva despre un film sau despre regizorul preferat sau pur si simplu vreti sa va amuzati putin intr-un mod foarte constructiv, vizitati imdb.com.
Sonia Lodi
BizWords.ro

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *