Stiri si noutati

Cele mai tari femei din 2006

Cele mai puternice femei ale momentului au fost, ieri, in centrul atentiei la cea de-a treia editie a Top 100 de femei de succes – 2006. Doua femei-manager – Georgiana Pogonaru si Camelia Sucu – si-au impartit in acest an prima pozitie, la egalitate de puncte, in topul realizat de revista "Capital". Pe locul al treilea, la distanta de doar un punct, s-a clasat Maria Grapini, om de afaceri si politician. In top se afla femei implicate in industria frumusetii – creatoarea de moda Romanita Iovan (22), manechinul Diana Dondoe (37), managerul Oriflame, Monica Tatoiu (49), dar si vedete ca Mihaela Radulescu (70), Loredana (76), Monica Barladeanu (74), Andreea Marin-Banica (87), Andreea Esca (90) sau Teo Trandafir (90). Sportivele si-au adjudecat si ele doua locuri, prin handbalistele Luminita Hutupan si Valentina Elisei Ardelean.

GEORGIANA POGONARU

Avere estimata: 10-11 milioane dolari
Punctaj total -48
– Cariera -10
– Notorietate – 7
– Situatie financiara – 9
– Implicare sociala -10
– Reusite in 2005 -10

"Nu sunt adepta competitiei, ci a lucrului bine facut si este important ca sunt in prima mie de femei de succes din Romania. Succesul inseamna talentul de a alege, in fiecare zi, de a face proportia corecta a rolurilor pe care le avem de indeplinit – si putin femeie de cariera, si putin sotie, si putin mama, si putin femeie implicata in viata Cetatii." Compania pe care o conduce Georgiana Pogonaru, Romcolor 2000, a ocupat locul I in Topul National al Firmelor realizat de Camera de Comert si Industrie a Romaniei, fiind lider pe piata maselor plastice in Romania. Pe plan social, de numele sau se leaga salvarea Muzeelor Minovici, care i-a adus si o pozitie de conducere in asociatia internationala a femeilor de afaceri.

CAMELIA SUCU

Manager al Class Mobexpert
Avere imposibil de estimat, fiind in divort
Punctaj total -48
– Cariera -10
– Notorietate – 6
– Situatie financiara -10
– Implicare sociala -10
– Reusite in 2005 -10

"Ma simt implinita ca om pentru ca, pana la urma, si in afaceri tot om esti. Sunt mandra si onorata ca ocup primul loc si va fi motivatia mea pentru viitor de a ma pastra printre aceste femei de succes. Pentru mine, succesul se datoreaza echipei – la lucru sunt angajati, in familie sunt fetele mele, carora le multumesc pentru timpul pe care nu l-am putut petrece alaturi de ele." In 13 ani Camelia Sucu a mobilat mii de case si birouri pentru romani, inainte de caminul ei: "E ca-n povestea cizmarului care nu are cizme"… Camelia Sucu a primit titlul "Cea mai buna femeie de afaceri din 2005". Firmele din grupul Mobexpert sunt pe primul loc in Topul firmelor cu productie de mobilier din Romania.

MARIA GRAPINI

Presedintele firmei Pasmatex Timisoara
Avere estimata: 9 milioane dolari
Punctaj total -47
– Cariera -10
– Notorietate – 7,5
 Situatie financiara – 9
– Implicare sociala -10
– Reusite in 2005 – 9,5
"Imi place competitia curata pentru ca am facut sport si stiu ca nu-mi placea deloc sa fiu faultata pe teren. O femeie fericita este cea care stie sa-si aleaga bine cariera si sa-si negocieze viata. Am avut si am renuntari, nu stau 100% cu sotul, colegii sau prietenii, ma impart si aceasta este reteta succesului meu. Principiul meu este sa nu treaca o luna fara sa ajut pe cineva." Maria Grapini a reusit si in cariera, si in politica. Cele sase firme pe care le conduce cu mana de fier din grupul timisorean Pasmatex sunt prezente in fiecare an in Topul firmelor din industria usoara. Dintre toate realizarile, Maria Grapini se mandreste cu intrarea in Partidul Conservator, in luna noiembrie 2005.
Cristina Ciobanu
Sursa: Averea

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *