Stiri si noutati

Cinci medici, in primele zece pozitii din topul femeilor de succes din Romania

Topul celor mai de succes 100 de femei din Romania in anul 2005 este dominat de femeile de top management si cele proprietare ale unei afaceri, in clasament facandu-si loc si 34 de nume noi, fiind remarcata prezenta unei singure politiciene.

Locul intai are doua ocupante

La egalitate de puncte, locul intai in topul realizat de revista Capital a fost adjudecat de managerii Georgiana Pogonaru de la Romcolor 2000 si Camelia Sucu de la Class Mobexpert. Maria Grapini, presedinte CA Pasmatex Timisoara, Mihaela Marcu Cristescu, medic pediatru MedLife, si Ana Diculescu Sova, avocat la casa NNDKP, ocupa urmatoarele trei pozitii. Liderul clasamentului din 2004, presedintele Fildas, Anca Vlad, se afla in aceasta editie pe locul sase. Performante remarcabile in medicina au obtinut ocupantele pozitiilor 7-10, respectiv cardiologii Carmen Ghinghina, Maria Dorobantu, Crina Julieta Sinescu si neonatologul Ana Culcer. Scriitoarea Florina Ilis, directorul editorial Denisa Comanescu, compozitoarea Mihaela Vosganian si scenografa Adriana Grand reprezinta domeniul culturii in acest top, pentru care s-a folosit o alta metodologie de evaluare decat cea de la primele doua clasamente.

Vedetele TV, in partea a doua a clasamentului

Desi criteriile de evaluare au ramas aceleasi – cariera, implicare sociala, notorietate, situatie financiara si reusite in 2005 -, ultimul dintre ele a beneficiat de o pondere mai mare in punctajul fiecarei candidate, de 50%. Vedetele de televiziune cu notorietate mare, precum Andreea Esca (90), Teo Trandafir (90), Mihaela Radulescu (70), Andreea Marin (87) si Loredana (76), se regasesc doar in a doua jumatate a clasamentului, in timp ce succesele din sport si moda au propulsat reprezentantele pe pozitii mult mai inalte. Creatoarea de moda Romanita Iovan ocupa pozitia a 22-a, in scadere trei locuri fata de editia precedenta, fiind urmata de Luminita Hutupan, portarul reprezentativei de handbal a Romaniei. Tot o handbalista, Valentina Elisei Ardean, ocupa pozitia a 28-a, in timp ce interpreta de jazz Teodora Enache se afla pe locul 27, in crestere, iar balerina Alina Cojocaru pe 32. Mariana Braescu (fost manager al Casa Lux), Cristina Simion, Managing Director al Edipresse AS, si Eleanor Sebastian, publisher al nou-lansatei Time Out, sunt singurele reprezentante ale mass-media din Top 100.
(C. Neacsu)
Sursa: Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *