Stiri si noutati

Dell testeaza Google

Compania Dell a declarat ca se afla intr-un proces de evaluare a motorului de cautare Google, atat pentru web cat si pentru documente salvate pe PC. Daca Dell se decide sa instaleze software-ul produs de Google pe computerele sale ca motorul de cautare default, acest lucru ar insemna pentru Google atragerea a milioane de alti utilizatori. De asemenea, pozitia dominanta a Microsoft ar putea fi amenintata, si aceasta companie lansandu-se in dezvoltarea motoarelor de cautare.

Succesul Microsoft a fost asigurat de faptul ca aceasta companie incheiase intelegeri cu producatorii de computere ca sistemul de operare Windows sa fie instalat la livrare pe computerele fabricate de acestia. Si odata ce software-ul este deja instalat pe computer, majoritatea utilizatorilor nu se mai intereseaza de alte alternative, spun analistii.

Google incearca acum sa aplice aceeasi strategie, cautand sa incheie contracte cu cat mai multi producatori de calculatoare pentru a obtine acces la mai multi utilizatori si la venituri mai mari din publicitate. Astfel, exista deja contracte incheiate cu Hewlett-Packard, Gateway, Sony, Apple si Toshiba.

Totusi, analistii spun ca pozitia de lider a Microsoft nu este supusa unei amenintari imediate, din cauza ca costurile implementarii software-ului Google ar putea diminua profitul imediat urmator castigat de companie. Actiunile Google au scazut cu 4.5 procente de la dezamagirea produsa de castigurile anuntate saptamana trecuta.

BizWords

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *