Stiri si noutati

O poveste de succes cu Aristotel Onasis

Se pare ca unii oameni se nasc pentru a realiza tot ce isi doresc.Ceilalti ii considera fie norocosi, fie binecuvantati, fie dotati cu harul de a transforma in aur tot ce ating. Insa care este motivul real al succesului lor? « Diferenta dintre oamenii mediocri si oamenii de succes o constituie modul in care percep esecul si reactioneaza in fata acestuia » (John C. Maxwell).

Aristotel Onasis intruchipeaza toate atributele unui magnat in adevaratul sens al cuvantului. Obiectivul lui a fost considerat fantezist si irealizabil de catre unii. Inca de la inceput acesta si-a propus sa devina unul dintre cei mai bogati oameni de pe pamant. Un obiectiv indraznet! Si, mai mult, greu de atins. Nu oricine isi poate permite sa-l duca la indeplinire.

A inceput totul aproape de la zero, neavand decat ingeniozitate si determinare, si a ajuns sa detina pana si o mica insula numita Skorpios. Nascut in Smyrna, s-a mutat in Grecia ca refugiat. Un an mai tarziu urma sa emigreze in Argentina, cautand cu verva viata pe care aspira sa o traiasca. Aici a devenit importator de tutun. Intre 1923-1932 a fost consulul Greciei in Buenos Aires. Incepand din 1932 a intrat in categoria oamenilor de afaceri de prima mana, detinand flote intregi de vapoare comerciale si petroliere. La inceputul anilor ’50 a reusit sa puna mana pe compania Monte Carlo si a fondat liniile aeriene Olyimpic.

Afacerile pe care le avea impreuna cu Jackie Kennedy si Maria Callas, dar si relatiile afective cu aceseta, sunt deja legende. Iar prieteniile lui cu elita politica si financiara i-au crescut imaginea cosmopolita pe care o avea. Este considerat unul dintre simbolurile grecesti, mai ales prin curajul si determinarea de care dadea dovada.

S-a aflat de foarte multe ori in pragul falimentului, dar a gasit mereu un alt capat de unde sa-si continue activitatea sa. Daca nu l-au invins acest gen de probleme, un lucru care l-a daramat si i-a afectat sanatatea a fost moartea accidentala a fiului sau. Cativa ani mai tarziu Aristotel Onasis deceda la Paris, lasand in mainile fiicei sale, Christina, un adevarat imperiu financiar.

Aristotel Onasis a afirmat de multe ori: «Nobody ever got rich by paying his debts ». Aristotel s-a imbogatit investindu-si datoriile, nu platindu-le.

Irina Mateescu – Bizwords 

 

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *