Stiri si noutati

Oslo depaseste Tokyo ca cel mai scump oras din lume

Pentru prima oara in mai bine de 10 ani, Tokyo nu mai este pe locul intai in topul celor mai scumpe orase Sondajul semestrial efectuat in 130 de tari a avut ac rezultat faptul ca Oslo, Norvegia este cel mai scump oras in ceea ce priveste nivelul de trai, devansand Tokyo, acum situat pe locul 2. Ultima oara cand capitala japoneza nu a condus in acest clasament a fost in 1991, cand datorita unui curs valutar gresit apreciat, Teheran-ul a condus pentru putin timp. Japonia a suferit o depreciere a Yen-ului, ani de inflatie si ogenerala stare de rau a economiei.

In schimb, Oslo a avansat pe pozitia intai datorita numarului amre de investitii fin Norvegia si a dobanzilor mici. Conform aceluias sondaj, Oslo este cu 40% mai scump decat New York-ul. In acest moment, orasele din Europa domina lista, cu Reykjavik pe locul 3 in clasament, pe locul 4 Paris la egalitate cu Osaka, iar Copenhaga pe 6. Cel mai scump oras american este New York, la egalitate pe locul 27 cu Düsseldorf. Anul trecut, New York-ul se situa pe locul 23.

Cele mai ieftine orase sunt in mare parte din America de sud, ca Asuncion din Paraguay si din Asia de sud, cum ar fi Karachi din Pachistan. Alte locuri ieftine sunt Manila din Philipine and Mumbai. Se pare ca orasele din Romania se afla undeva pe al mijlocul clasamentului.

BizWords

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *