Stiri si noutati

Posibilitati de finantare pentru demararea propriei afaceri

Oricine si-ar dori sa fie propriul lui stapan, sa aiba propria sa afacere, sa fie independent finanaciar si sa nu fie nevoit sa suporte furiile unui sef nervos, de multe ori nejustificate.
Sa ai propria afacere inseamna de fapt o mai mare responsabilitate decat a unui simplu angajat. Dar simplu fapt de a avea „ceva al tau” te face sa crezi exact contrariul.

De unde ar trebui sa incepi de fapt ? Intai totul porneste de la o idee si de la un plan de afaceri bine pus la punct. Ca intre timp iti vei da seama de lipsurile pe care planul tau de afaceri le are, asta e un risc pe care si-l asuma fiecare intreprinzator in dorinta sa de a avea o afacere proprie.

Cea mai grea problema de rezolvat este bineintels, finantarea. In momentul de fata exista cateva programe elaborate atat de guvern si Uniunea Europeana, cat si de unele banci.

Pentru cei care vor sa-si demareze afacerea in decursul acestui an, Agentia Nationala pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie, le pune acestora la dispozitie un numar de zece astfel de programe.

Irina Mateescu – Bizwords 

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *