Stiri si noutati

Achizitiile in zonele rezidentiale vor continua in ritm crescut in 2006

Cel mai dinamic sector de pe piata imobiliara, in prima jumatate a anului 2006, va continua sa fie cel al achizitiilor rezidentiale, Bucurestiul fiind orasul in care lipsa spatiilor de locuit se resimte acut, in special la nivelul tinerilor, a declarat, pentru Rompres, Eduard Uzunov, director general al companiei imobiliare Regatta.
"Bucurestiul are nevoie, in 2006, de mai multe locuinte, construite intr-un ritm crescut, pentru a se ajunge la necesarul estimat de 40.000 de unitati. Sectorul vanzarilor rezidentiale este direct si puternic influentat de cresterea rapida a creditului ipotecar care a stimulat cererea pentru locuinte. Preturile au crescut pentru fiecare tip de imobil, spre exemplu in cazul blocurilor construite inainte de ’89 chiar cu 100 la suta. Creditele ipotecare vor fi in continuare cautate, chiar daca s-au inasprit conditiile de obtinere a acestora, deoarece ofera mai multe avantaje ca alte surse de finantare," spune Uzunov.
In prezent, se observa ca cea mai mare dezvoltare imobiliara a avut loc in zona de nord si in imprejurimi: Herastrau – Nordului, Baneasa – Iancu Nicolae, Ionescu Sisesti si chiar Snagov. Aceste zone vor avea, si in 2006, cote ridicate de piata, in special in dezvoltarile de tipul parcurilor rezidentiale. Cu toate acestea, exista o cerere insemnata si pentru proiectele de locuire in comun, de tipul blocurilor cu mai multe etaje, dar cu suprafete mai mari decat al celor construite inainte de 1990, cu finisaje superioare care sa asigure un alt confort.
Incepand cu 1997, in urma achizitionarii unor foarte mari suprafete de teren de circa 5.000-30.000 mp, s-au dezvoltat din ce in ce mai mult condominiumurile. Cele mai solicitate sunt acelea care ofera vile duplex sau apartamente cu suprafete intre 80-400 mp. Avantajele lor sunt facilitatile moderne oferite care ridica standardele ofertei rezidentiale.
Parcurile rezidentiale reprezinta, si pentru urmatorii ani, o oferta speciala in piata. Zonele de maxima concentrare pentru parcuri rezidentiale raman ?os. Bucuresti – Ploiesti – Erou Iancu Nicolae – ?os. Pipera – Tunari, unde peste 10 proiecte se dezvolta in acest moment.Sunt, de asemenea, atractive dezvoltarile imobiliare din zona Pantelimon-Cernica, dar si cele din interiorul orasului, precum cel din Colentina-Pantelimon.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *