Stiri si noutati

Bavaria Office Center se ridica in sudul Capitalei

Un investitor de origine germana a demarat de curand lucrarile de constructii la proiectul Bavaria Office Center (foto) in zona de sud a capitalei, pe bulevardul Metalurgiei, cladirea urmand sa fie data in folosinta in luna iunie 2006, informeaza un comunicat Eurisko. „In conditiile aglomerarii foarte mari a zonelor centrale si de nord, atat dezvoltatorii, cat si clientii spatiilor de birouri se reorienteaza catre alte zone, cu terenuri generoase si cu un trafic rutier mai putin aglomerat, iar zona de sud, inca neexploatata, beneficiaza de aceste calitati“, sustine Mihaela Dicu, senior broker in cadrul departamentului de spatii de birouri din Eurisko.
O investitie de patru milioane euro, proiectul Bavaria Office Center va marca, practic, inceputul dezvoltarii unei zonei de sud a Bucurestilor. „Cladirea de birouri pe care o dezvoltam va avea aceleasi facilitati ca un imobil de clasa A.
Oferta se va adresa companiilor care cauta spatii de calitate intr-o zona accesibila din punctul de vedere al traficului rutier, dar si in ceea ce priveste traficul cu mijloacele de transport in comun, fiind ideala pentru companii de IT sau un back-office al unei banci, in timp ce parterul cladirii poate fi amenajat ca un spatiu comercial“, a precizat Peter Rothbart, reprezentatul companiei care dezvolta acest proiect.
Potrivit Eurisko, zona de sud a capitalei este inca o locatie neexploatata din punctul de vedere al noilor dezvoltari imobiliare de calitate. In ultimii ani, zona de nord a Capitalei a fost preferata investitorilor pe segmentul cladirilor de birouri, in principal datorita apropierii fata de aeroport si existentei unor spatii largi, care permit derularea unor proiecte flexibile.
 In partea de centru-nord a orasului au fost dezvoltate, in ultimii zece ani, imobile de birouri precum World Trade Center, Neocity Tower, Baneasa Business Center, Europe House, BRD Tower sau Grivco Tower, iar in 2005 Bucharest Business Park, Dorobantilor 239 si Floreasca Tower.
Zona centrala a Capitalei completeaza piata cladirilor de birouri cu locatii precum Bucharest Financial Plaza, Unimed Building sau Palazzo Italia. Celelalte zone ale Bucurestilor sunt slab reprezentate, iar printre exceptii se regasesc Opera Center si Global Business Center, spre vestul orasului.
Mircea Fica

Sursa: Averea

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *