Stiri si noutati

Central Park s-a vindut aproape in totalitate

Unul dintre proiectele rezident iale care se ridica pe un teren care pina recent gazduia hale de productie este Central Residential Park. Cele 28 de hectare de teren, situate intr-una din zonele centrale ale Capitalei, au apartinut fabricii de piine Dimbovita. Gradul avansat de degradare al acesteia a facut imposibila reamenajarea spatiilor existente, astfel incit unica solu- tie viabila si costisitoare, totodata, a fost demolarea. Practic, darimarea fabricii si rentabilizarea terenului in vederea construirii a costat jumatate de milion de euro. |nsa a meritat pe deplin.

CERERE MASIVA
Cele 450 de „apartamente cu gradina“ (sintagma sub care a fost promovat proiectul) din inima Bucurestiului, mai exact de pe Soseaua Stefan cel Mare – Barbu Vacarescu, vor fi date in folosinta in septembrie 2007. Faptul ca abia peste 18 luni vor putea fi locuite, nu i-a deranjat pe bucurestenii instariti care s-au grabit sa scoata din conturi mai bine de 100.000 de euro pentru a cumpara un apartament cu doua camere. Practic, in cele opt luni de la lansarea oficiala a proiectului, s-au contractat aproximativ 80% dintre apartamente. Iar mare parte dintre cele ramase disponibile au fost rezervate de catre persoane care acum finalizeaza demersurile legate de finant area achizitiei unor asemenea locuin- te, ne-a declarat Ecaterina Vanea, directorul general al Central Residential Park.

FARA GARSONIERE
Locuintele din Central Park masoara de la 100 mp la 300 mp si au camere de zi de pina la 80 de metri patrati. Apartamentele au intre doua si patru dormitoare. |n interiorul complexului se afla un parc privat, amenajat de catre peisagisti italieni dupa modelul parcurilor si gradinilor din Vestul Europei. Parcul este prevazut cu fintini arteziene, gradina japoneza si cascade. |n jurul parcului va fi amenajata o pista de jogging. Pe linga locurile de joaca pentru copii, in interiorul complexului va exista si o gradinita privata, cu personal specializat. Accesul in complex este monitorizat si este posibil doar pe baza unui card magnetic.

FINISAJE DE LUX
Ca orice ansamblu care se respecta, locurile de parcare sint la discretie. Practic, fiecare familie poate detine cite doua masini, parcarea nefiind o problema, la fel ca si spalatul autoturismului, complexul gazduind o spalatorie mobila. |n complex exista doua parcari. Parcarii supraterane i se adauga o parcare subterana, care este proiectata pe doua niveluri si este dotata, pe fiecare tronson, cu cite doua lifturi de acces la etajele superioare. Totodata, fiecare din cele 11 tronsoane are propria sa receptie, spatiul de primire a vizitatorilor fiind complet amenajat. Apartamentele au finisaje de lux. Astfel, bucatariile, baile, holurile si terasele sint prevazute cu gresie si faianta Marazzi, in vreme ce livingul si dormitoarele vor avea parchet lamelar. Toate apartamentele sint prevazute cu centrala termica si sint contorizate individual. Timpla ria este din geamuri termopan, iar usile sint antiefractie. Camerele de zi sint dotate cu aparate de aer conditionat. Dotari complex > club englezesc > serviciu de paza > sistem de supraveghere video permanenta > spalatorie auto si curatatorie ecologica > sala de fitness si aerobic > sauna si jacuzzi > teren de squash > club englezesc

 Apartamentele se vind cu 1.200 de euro/mp, fara TVA

PREZENT: Cit a costat pregatirea terenului pentru viitoarele constructii si cum s-a derulat acest proces? ECATERINA VANEA: Primele investitii in noul complex rezidential au avut in vedere demolarea fostei fabrici de piine si viabilizarea terenului in vederea inceperii lucrarilor de constructie. Costurile aferente acestor operatiuni s-au ridicat la aproape 500.000 de euro, datorita amplasamentului cladirii. Fiind in centrul orasului, a trebuit sa aplicam masuri de securitate sporita pentru a nu perturba linistea. Acesta este motivul pentru care demolarea cu explozibil nu a fost posibila. Mare parte din constructie a fost darimata manual. Si s-a lucrat in permanenta cu perdele de pinza, pentru a impiedica raspindirea prafului, cu jeturi de apa care au functionat permanent. Apoi, a trebuit sa tinem cont si de reglementa rile locale privind transportul cu masini grele. La ce pret a achizitionat Niro Grup fosta fabrica de piine Dimbovita? Contractul incheiat intre Central Residential Park, parte a Niro Grup, si societatea privata care detinea la acea vreme fabrica contine o clauza de confidentialitate, astfel incit nu putem comunica detalii cu privire la pret. Oricum, valoarea terenului este inclusa in calculul privind valoarea totala a ansamblului. La cit se ridica investitia si in ce stadiu se afla proiectul? Valoarea totala a investitiei se ridica la aproximativ 50 de milioane de euro. Lucra rile de constructie, care au inceput in iunie 2005, se afla acum intr-un stadiu avansat. Din cauza vremii nefavorabile s-a muncit foarte mult anul trecut, astfel incit sa se respecte termenele intermediare preconizate initial. De fapt, septembrie 2007 ramine in continuare termenul final de predare a locuintelor. }inem legatura in permanenta cu clientii nostri, pe care ii informa m cu privire la derularea proiectului. Cite apartamente s-au contractat pina acum? De la lansarea oficiala a proiectului, preturile de vinzare au suferit modificari? Din cele 450 de apartamente s-au contractat aproximativ 80%. Celelalte 120 de locuint e ramase disponibile sint in cea mai mare parte rezervate, persoanele interesate finalizind acum formalitatile legate de sursele de finantare. Initial, preturile apartamentelor au fost fixate la 900 – 1.000 de euro/mp, fara TVA. Pe masura evolutiei constructiei si cea a pietei imobiliare, preturile locuintelor au suferit cresteri succesive, de circa 5 – 10%. Practic, acum s-a ajuns la 1.200 de euro/mp, fara TVA. |nsa preturile locuintelor contractate au ramas nemodificate, conform contractelor de vinzare – cumparare incheiate cu viitorii locatari.
Sursa: Prezent

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *