Stiri si noutati

Cifra de afaceri a companiei imobiliare Impact a crescut cu 84 la suta

Compania de constructii si dezvoltare imobiliara Impact SA, listata la categoria a II-a a Bursei de Valori Bucuresti /BVB/, a raportat o cifra de afaceri pe primul semestru al anului in curs in crestere cu 84 la suta fata de perioada similara a anului 2004, in timp ce cheltuielile totale au crescut cu 151 la suta.

Potrivit unui comunicat al companiei remis BVB, rezultatele obtinute se incadreaza in bugetul aprobat, profitul brut fiind de 104,224 miliarde lei vechi /ROL/.

Pentru semestrul al doilea, Impact estimeaza o valoare a vanzarilor mai mare cu 20 la suta decat in prima parte a anului 2005.

Conform site-ului BVB, in primul semestru din 2005 Impact a obtinut venituri totale de 869,109 miliarde ROL, o cifra de afaceri de 657,941 miliarde ROL si un profit net de 83,134 miliarde ROL, pe fondul unor cheltuieli totale de 764,884 miliarde ROL.

La o crestere a cifrei de afaceri cu 84 la suta, cresterea profitului net a fost de doar doi la suta raportat la perioada similara a anului 2004, acest lucru fiind determinat, potrivit companiei Impact, de evolutia preturilor si a cursului de schimb care a dus la cresterea cheltuielilor generale de administratie, in contextul pregatirii lansarii de noi proiecte rezidentiale, a costurilor materialelor de constructii, la continuarea cresterii costurilor cu forta de munca cu circa 15% la suta in primul semestru al anului 2005, tendinta inceputa inca din anul 2004, precum si la diminuarea valorii incasarilor si veniturilor din cauza deprecierii euro fata de leu cu noua la suta in primul semestru.

La acestea, se adauga cauze legate de politica investitionala si de piata a companiei Impact, respectiv investitiile realizate pentru dezvoltarea de noi proiecte in anul 2005 si continuarea finantarii constructiei sediului "Construdava" si investitia in acest obiectiv, in contextul problemelor aparute la societatea de leasing imobiliar MTS.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *