Stiri si noutati

Clientii Raiffeisen Banca pentru Locuinte au primit prima de stat aferenta economiilor

Raiffeisen Banca pentru Locuinte /RBL/ a virat in conturile clientilor sai care au incheiat contracte de economisire-creditare pentru domeniul locativ in 2004 prima de stat aferenta economiilor facute de acestia anul trecut, informeaza un comunicat al bancii.

Prima de stat, calculata ca procent din suma totala economisita de un client intr-un an calendaristic, este acordata de Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului.

 Raiffeisen Banca pentru Locuinte este prima banca din sistemul bancar romanesc care ofera un produs de economisire-creditare pentru domeniul locativ. Produsul este in lei si presupune existenta unei perioade minime de economisire urmata de acordarea unui credit cu dobanda fixa pentru activitati in domeniul locativ.

Pentru suma economisita posesorul unui contract de economisire-creditare primeste din partea statului o prima, iar dobanda – de sase la suta pe an in lei – perceputa pentru creditul acordat va fi fixa pe toata perioada de rambursare, indiferent de fluctuatiile dobanzilor pe piata monetara.

"Prima de stat este unul dintre pilonii pe care este construit produsul de economisire – creditare pentru domeniul locativ si asta pentru ca noi ne adresam celor cu venituri mici si medii pentru care orice suma de bani in plus conteaza. Faptul ca cei care au cumparat anul trecut un contract RBL au primit acum prima de stat confirma atractivitatea acestui produs si ne face sa credem ca in perioada urmatoare numarul clientilor nostri va creste de la luna la luna. Strategia viitoare de distributie este foarte ambitioasa vizand cresterea numarului de agenti de vanzari proprii, a distributiei prin sucursalele Raiffeisen Bank si nu in ultimul rand prin partenerii nostri", a declarat presedintele RBL, Ionut Costea.

Anul trecut, in primele sapte luni de functionare, Raiffeisen Banca pentru Locuinte a incheiat 32.467 contracte de economisire-creditare cu o suma totala contractata de peste 155 milioane de euro.

Raiffeisen Banca pentru Locuinte este prima banca din sistemul bancar romanesc infiintata potrivit Legii 541/2002, lege privind economisirea si creditarea in sistem colectiv pentru domeniul locativ. Potrivit actului constitutiv, Raiffeisen Bank Romania si Schwaebisch Hall-Germania detin fiecare cate 33,324 la suta din actiuni, iar Raiffeisen Bausparkasse Austria detine alte 33,35 la suta din participatii. Capitalul social al bancii este de 61,186 milioane de lei.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *