Stiri si noutati

O noua reabilitare a bulevardelor Elisabeta si Kogalniceanu

"Desi au mai fost refacute de doua ori in opt ani, bulevardele Elisabeta si Kogalniceanu se transforma, din nou, in santiere. In tot acest timp, reabilitarea celor 359 de strazi administrate de Primarie depinde de cat de lung va fi mandatul lui Videanu." Proiectul de reabilitare a bulevardelor Regina Elisabeta si Mihail Kogalniceanu, sustinut cu insistenta de primarul Adriean Videanu, a primit unda verde din partea consilierilor generali. Primaria va investi, in urmatorii doi ani nu mai putin de 8,5 milioane euro pentru reabilitarea a 1500 de metri de strada (800 metri pe Bd. Kogalniceanu si 700 metri pe Bd. Elisabeta). Aprig disputat in sedinta de consiliu de miercuri, proiectul era pe punctul de a fi respins, din cauza grupului PSD din CGMB, care a criticat faptul ca Primaria aloca prea multi bani, in conditiile in care ultima reabilitare a acestor artere dateaza din 2002-2003. Atunci municipalitatea a investit peste 15 miliarde lei vechi doar in lucrari la sistemul rutier, intreaga suprafata de asfalt fiind inlocuita, in vreme ce de retelele utilitare nu s-a atins nimeni. "Asfaltul era plin de gropi si de aceea s-a luat decizia sa se faca aceste lucrari. De retele nu s-a ocupat nimeni, desi aceasta sarcina apartinea furnizorilor de utilitati", a declarat pentru "Gardianul" Elena Ghineraru, director executiv la Administratia Strazilor. Primarul Videanu a declarat ca aceasta investitie va duce la regenerarea completa a infrastructurii stradale si pietonale, a retelelor utilitare, cat si a mobilierului stradal si ca acest lucru se va realiza cu sprijinul furnizorilor de utilitati, care au fost de acord sa-si inlocuiasca retelele. "La aceasta ora, retelele de apa si de gaze sunt amplasate de-a lungul bulevardelor, in carosabil. Intentia noastra este sa realizam casete edilitare, de-o parte si de alta a trotuarelor, pentru a lasa carosabilul liber in viitor", a precizat Gheorghe Udriste, directorul Directiei Transporturi, Drumuri si Sistematizarea Circulatiei din cadrul PMB. Volumul investitiilor aprobate este de 1,6 miliarde euro. In 15 ani, in Bucuresti s-au cheltuit 131 milioane de euro.

Locuinte noi pentru «evacuatii» din centru

Primaria mai cauta solutii pentru proprietarii de imobile din Centrul Istoric care vor fi nevoiti sa se mute, pentru ca Primaria sa continue programul de reabilitare a monumentelor istorice si culturale. "Mai avem inca 162 de familii pentru care nu am gasit inca o solutie. Am prevazut in bugetul pe anul acesta o suma pentru a cumpara o serie de apartamente de pe piata libera, dupa care vom incepe negocierile cu proprietarii pentru a gasi o solutie de schimb de locuinte cu municipalitatea", a declarat Videanu. Totodata, edilul-sef a dezvaluit ca pentru acest proiect s-a consultat si cu seful Delegatiei Comisiei Europene, Jonathan Scheele.

Parcari putine in Capitala

Noul regulament privind asigurarea unui numar minim de locuri de parcare in Bucuresti a fost scos de pe ordinea de zi de doua ori din cauza "unei contradictii la nivelul consilierilor generali". Cu toate acestea, din cele 22 de zone in care Primaria intentioneaza sa construiasca parcari, doar cele de la Piata Revolutiei si Gara de Nord se afla la nivelul studiului de prefezabilitate si vor fi scoase la licitatie in cateva zile. "Toate celelalte 20 care au mai ramas, sper ca in maximum o luna sa fie gata la nivelul indicatorilor tehnico-economici ca sa le putem scoate si pe ele la licitatie", a conchis primarul Videanu.

Dan L. Brumar

Sursa: Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *