Stiri si noutati

Raiffeisen Banca pentru Locuinte – depozite de peste 4,5 milioane de euro

Raiffeisen Banca pentru Locuinte a atras, in primele sase luni ale anului, aproape 4,5 milioane de euro de la clientii sai, in conturile aferente contractelor de economisire-creditare incheiate pana in prezent.

De la inceputul activitatii, volumul total al economiilor atrase se ridica la peste 10 milioane de euro.

Raiffeisen Banca pentru Locuinte a obtinut autorizatia de functionare de la Banca Nationala a Romaniei pe 2 iunie 2004, iar produsul de economisire-creditare oferit – unic pe piata bancara romaneasca – este in lei si presupune existenta unei perioade minime de economisire urmata de acordarea unui credit cu dobanda fixa pentru activitati in domeniul locativ. Pentru suma economisita posesorul unui contract de economisire-creditare primeste din partea statului o prima, iar dobanda – de 6 la suta pe an in lei – va fi fixa pe toata perioada imprumutului, indiferent de fluctuatiile dobanzilor pe piata monetara.

"Faptul ca volumul economiilor efectuate de clientii nostri pana in prezent depaseste 10 milioane de euro, confirma inca odata ceea ce am spus inca de la inceput: produsul pe care il oferim stimuleaza in primul rand economisirea. Cifrele arata ca reusim sa atragem de la deponentii nostri sume importante in etapa de economisire. ?i asta in contextul in care gradul de economisire in sistemul bancar romanesc este unul dintre cel mai scazut din toata Europa. Atragerea economiilor in sistemul bancar diminueaza presiunea asupra consumului si are un impact pozitiv asupra deficitului de cont curent", a afirmat presedintele Raiffeisen Banca Pentru Locuinte (RBL), Ionut Costea.

Raiffeisen Banca pentru Locuinte a incheiat in primul an de functionare aproape 43.000 de contracte de economisire-creditare, cu o suma contractata totala de peste 220 milioane euro. Suma medie contractata a fost in perioada mentionata de 5.200 euro, fata de 4.700 euro valoarea bugetata.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *