Stiri si noutati

Rom?nii nu investesc inca suficient in constructiile pentru vacante

In sectorul imobiliar – rezidential cu destinatie de vacanta romanii investesc inca prea putin, desi este un sector din ce in ce mai atractiv, cu multe beneficii, a declarat pentru Rompres analistul imobiliar, Artur Silvestri.
      "Aceasta piata de investitii este una continua, cu fluctuatii mici, in special in ceea ce priveste constructia si tranzactia de pensiuni. Comparativ cu situatia din alte regiuni, chiar cea din Cehia, Ungaria, Slovenia sau Polonia, in Romania aceasta afacere, ca mod de investitie, este redusa fata de potentialul existent. Pentru 2006 nu sunt, inca, semnale ca ar exista o crestere rapida", a spus Artur Silvestri.
      Explicatia, oferita de cei care au inceput deja astfel de afaceri, este legata de cheltuielile mari de intretinere care genereaza preturi destul de mari si, de cele mai multe ori, neconvenabile in comparatie cu cele din hoteluri.
      "De fapt totul incepe si se termina la tarife. In materie de turism, exista inca o anume mentalitate prin care aceste investitii ar trebui sustinute de strainii care vin sa-si petreaca vacanta in Romania. Ei ar trebui, conform celui care investeste intr-o pensiune, sa plateasca preturi exagerate fata de serviciile oferite. Realitatea, cea consemnata chiar in aceste zile de sarbatoare, infirma aceasta teorie", a mai apreciat Artur Silvestri.
      Conform analizei de piata din 2005, Valea Prahovei, Brasovul si mai nou Valea Oltului sunt locatiile cele mai apreciate de turisti, fapt pentru care aici au si existat tranzactii semnificative pe segmentul "terenuri". Acest fapt, va duce la o dezvoltare rapida a constructiei de pensiuni si mici hoteluri pe aceste terenuri. Semnificativ este si faptul ca o serie de pensiuni vor fi construite, in 2006, prin atragerea de fonduri europene destinate dezvoltarii turismului.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *