Stiri si noutati

2006 va fi anul telefoanelor echipate cu Bluetooth estimeaza Nokia

Grupul finlandez Nokia Corp, cel mai mare producator mondial de telefoane mobile, a estimat, miercuri, ca in 2006 vom asista la o crestere de 65 la suta a vanzarilor de telefoane mobile echipate cu Bluetooth, avand in vedere crestere popularitatii acestei tehnologii radio de putere mica, informeaza Reuters.
"Piata telefoanelor mobile echipate cu Bluetooth a ajuns la 133 milioane unitati in 2005 si ne asteptam ca in 2006 sa ajunga la 220 milioane unitati", a declarat Razvan Olosu, vicepresedinte Mobile Enhacements, Nokia. Anuntul a fost prilejuit de lansarea a trei noi telefoane mobile Nokia echipate cu Bluetooth, care urmeaza sa apara in magazine in prima jumatate a acestui an la un pret cuprins intre 55 si 140 de dolari, fara taxe.
Bluetooth este o tehnologie care inlocuieste cablurile si firele folosite in momentul de fata pentru a lega sau a conecta dispozitive electronice precum calculatoare personale, imprimante si o gama larga de dispozitive handheld, inclusiv telefoane mobile. Nokia este unul din principalii actori de pe piata produselor Bluetooth, estimata la o valoare de cateva miliarde euro anual, unde concureaza cu firma americana Plantronics Inc. si firma daneza GN Store Nord, populara pentru marca de produse Jabra.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *