Stiri si noutati

2,3 miliarde utilizatori de telefonie mobila in 2009

Piata globala a serviciilor de telefonie mobila va inregistra in 2009 peste 2,3 miliarde utilizatori, estimeaza compania de cercetare in domeniu In-Star, potrivit Digital Media Europe News.

"Daca pana in 2007 estimam o crestere continua a serviciilor de telefonie mobila de tip GSM, dupa aceasta data ne asteptam la o schimbare de trend, pe masura ce tot mai multi operatori se vor indrepta spre telefonia mobila 3G, standardul WCDMA… Desi sistemele din generatia a doua GSM (inclusiv GPRS & EDGE) vor ramane retelele dominante in urmatorii cinci ani, noile retele de tip CDMA (CDMA & WCDMA) se vor apropia foarte mult de cota de piata detinuta de retele GSM, astfel ca in jurul lui 2009 retelele WCDMA vor fi utilizate de peste 40 de procente din utilizatorii de retele CDMA din intreaga lume", a declarat analistul In-Stat, David Chamberlain.

Potrivit estimarilor furnizate de In-Stat in perioada 2004-2009 numarul de abonati la serviciile de telefonie mobila din intrega lume va creste cu aproximativ 777 milioane, ridicand numarul total la 2,3 miliarde utilizatori. Desi China va continua sa ocupe pozitia fruntasa in topul tarilor in care se inregistreaza cel mai rapid ritm de crestere a numarului de abonati la serviciile de telefonie mobila, ritmuri de crestere puternica se vor inregistra si in alte tari din Asia, in special in unele tari din Asia de Sud, in particular India. In-Stat prognozeaza ca doua treimi din cei 777 milioane noi abonati la serviciile de telefonie mobila, vor proveni din Asia. In schimb in Europa ritmul de crestere a numarului de abonati la serviciile de telefonie mobila se va reduce si chiar va stagna in cazul tarilor scandinave si al celor din Europa de Vest. In plus tranzitia rapida a Japoniei spre telefonia 3G va fi responsabila pentru o mare parte din cresterea numarului de abonati la serviciile WCDMA la nivel global.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *