Stiri si noutati

Connex va fi integrat in Vodafone

Brandul operatorului de telefonie mobila Connex va fi integrat in cel al Vodafone, in cateva luni, reunirea acestor doua branduri puternice urmand sa aduca un plus de valoare pe piata romaneasca, a declarat, miercuri, Paul Donovan, presedinte (CEO) al subsidiarelor operatorului britanic Vodafone.

Grupul britanic Vodafone a anuntat in luna martie ca a incheiat un acord cu Telesystems International Wireless (TIW) pentru preluarea a 79 la suta din capitalul MobiFon si toate actiunile Oskar Mobil din Cehia, pentru 3,5 miliarde de dolari, la care se mai adauga si datoriile celor doi operatori de circa 950 milioane dolari. Datoriile operatorului roman de telefonie se cifrau la circa 200 milioane dolari.

In urma avizului Comisiei Europene, achizitia MobiFon si Oskar Mobil (Cehia) de catre grupul Vodafone a fost incheiata la 31 mai, compania britanica detinand, direct sau prin subsidiare, aproape 99 la suta din MobiFon si, integral, Oskar Mobil.

"Vodafone se angajeaza, in urma acestei tranzactii sa consolideze investitiile de peste un miliard de dolari efectuate in Romania de MobiFon si sa ofere romanilor servicii globale si beneficiile existente la nivelul grupului. In perspectiva vom aduce si mai multa valoare prin dezvoltari operationale, prin integrarea MobiFon in programul One Vodafone", a spus Donovan.

Donovan a mai precizat ca dupa rezultatul favorabil al ultimei audieri in procesul privind marca Vodafone, spera ca justitia va lua o decizie finala in favoarea companiei la audierea programata pentru 30 iunie. Compania Telemobil, care opereaza serviciul Zapp, a inregistrat marca Vodafone in Romania in anul 1995, Vodafone solicitand in instanta anularea marcii, cat si decaderea Telemobil din dreptul de a mai utiliza aceasta marca.

In ceea ce priveste actiunile detinute de omul de afaceri George Copos la Mobifon – 0,9 la suta – Paul Donovan a precizat ca Vodafone nu este interesata sa achizitioneze pachetul ramas in proprietatea actionarului minoritar, in conditiile in care nici Copos nu si-a exprimat intentia de a le vinde.

La finele lunii martie, operatorul de telefonie mobila Connex avea 5,02 milioane de clienti. Compania britanica Vodafone este al doilea operator de telefonie mobila din intrega lume, fiind depasita doar de compania China Mobile in termeni de numar de abonati.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *