Stiri si noutati

France Telecom vrea o crestere anuala a vanzarilor de 3-5 procente

Operatorul de telefonie France Telecom SA a anuntat miercuri ca in perioada 2005-2008 si-a propus ca obiectiv realizarea unui ritm de crestere anuala a vanzarilor de 3-5 procente si chiar un ritm mai mare de crestere a EBITDA, informeaza AFX.
            Prezentand noul sau plan de afaceri pentru urmatorii trei ani, denumit NExT – operatorul francez a anuntat, de asemenea, ca in aceiasi perioada intentioneaza sa-si majoreze treptat si dividendul acordat actionarilor, de la 0,48 euro pe actiune in 2004, la aproximativ un euro pe actiune, pe care estimeaza ca il va plati pentru 2005. De asemenea, France Telecom si-a reafirmat tinta pentru 2005 privind realizarea unui EBITDA de peste 18,5 milioane euro, o crestere anula a vanzarilor de 3-5 procente, un raport cheltuieli de capital/vanzari situat undeva in zona superioara a intervalului 10-12 procente si un raport datorii/EBITDA inferior pragului de 2,5 procente.
            In plus, France Telecom a anuntat ca in urmatoarele 18 luni activitatile sale din domeniul telefoniei mobile, Internet broadband si servicii de telefonie oferite clientilor business, vor fi regrupate sub brandul Orange. Pana la finele lui 2008, France Telecom preconizeaza ca va avea 12 milioane clienti la serviciile mobile broadband, inclusiv peste cinci milioane clienti in Marea Britanie si peste 12 milioane clienti la serviciile de broadband prin linii fixe. In plus, estimeaza ca va avea aproximativ doua milioane de telefoane internet protocol (IP) in serviciu.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *