Stiri si noutati

Inca doua milioane de numere pentru servicii de telefonie mobila in Rom?nia

Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANRC) a extins resursele de numerotatie acordate companiilor SC Orange Romania SA, SC Telemobil SA si companiei SC Cosmote Romanian Mobile Telecommunications SA (noua denumire a SC Cosmorom SA), cu circa doua milioane numere, informeaza ANRC.
Resursele de numerotatie acordate Orange Romania au fost suplimentate cu un milion de numere, care vor fi folosite pentru furnizarea de servicii de telefonie mobila in plan national. Pana in prezent, companiei i-au fost alocate in total zece milioane de numere nationale din domeniul 0Z=07, 3.000 de numere Premium Rate, precum si indicativul individual 1034 pentru selectarea transportatorilor cu ton intermediar.
Compania SC Telemobil SA a primit dreptul de a utiliza inca un milion de numere din domeniul 0Z=07 pentru furnizarea de servicii de telefonie mobila in plan national, dispunand din acest moment de doua milioane de numere pentru aceste servicii si de indicativul 1038 pentru selectarea transportatorilor cu ton intermediar.
SC Cosmote Romanian Mobile Telecommunications SA a primit, in plus fata de resursele alocate anterior companiei Cosmorom SA, un numar de 3.000 de numere non-geografice pentru servicii cu tarif special din domeniul 0Z=09 si indicativele pentru selectarea transportatorilor cu ton intermediar (1036) si fara ton intermediar (1636). In afara acestor resurse de numerotatie, compania Cosmote Romanian Mobile Telecommunications SA beneficiaza de doua milioane de numere pentru furnizarea de servicii de telefonie mobila si de 1.000 de numere pentru furnizarea de servicii de acces la retele de date si Internet din domeniul 0Z=08.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *