Stiri si noutati

KPN si Deutsche Telekom au renuntat la planul de preluare a rivalului O2

Operatorii de telecomunicatii olandez, KPN, si german, Deutsche Telekom, au anuntat marti ca au decis sa renunte la negocierile referitoare la o posibila oferta de preluare a rivalului britanic O2, precizand ca nu intentioneaza sa achizitioneze nici o parte a grupului britanic, informeaza AFP.

KPN a confirmat marti informatiile potrivit carora a fost contactata de grupul Deutsche Telekom, cel mai mare operator de telecomunicatii din Europa, in legatura cu posibilitatea preluarii activitatilor din Germania ale grupului O2 in contextul unei oferte pentru intregul grup O2.

Cotidianul "The Sunday Times" a dezvaluit recent ca Deutsche Telekom si KPN au negociat preluarea in comun a grupului O2, insa nu au reusit sa cada de acord cu privire la termenii tranzactiei, evaluata la aproximativ 20 miliarde euro. Conform proiectelor initiale, Deutsche Telekom ar fi urmat sa preia marea majoritate a activitatilor O2, sporindu-si astfel prezenta pe piata Marii Britanii, iar KPN ar fi preluat activitatile O2 din Germania, pentru a evita astfel orice probleme legate de ingradirea competitiei pe piata germana a telecomunicatiilor.

O2 s-a separat de fostul monopol britanic de telecomunicatii BT Group in luna noiembrie 2001 si, in prezent, are aproximativ 24,6 milioane clienti la serviciile sale de telefonie fixa in Marea Britanie, Irlanda, Germania si Insula Man. O2 este in prezent al saselea operator de telefonie mobila din Europa.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *