Stiri si noutati

Nokia a inregistrat un profit net de 799 milioane euro

Nokia a inregistrat un profit net de 799 milioane euro in al doilea trimestru din 2005, vanzarile nete atingand circa 8,1 miliarde euro, potrivit datelor remise Rompres, joi, de compania finlandeza.

Profitul operational inregistrat in al doilea trimestru din 2005 s-a situat la peste un miliard de euro. In aceeasi perioada a anului trecut, Nokia a inregistrat vanzari nete de 6,4 miliarde euro, si un profit net de 695 milioane euro. Compania a inregistrat o crestere de 25 la suta a vanzarilor comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Profitul operational net a inregistrat o crestere de 37 milioane euro, provenit din vanzarile imobiliare, contabilizate alaturi de alte venituri comune la nivel de grup.

Castigurile pe actiune au crecut cu 20 la suta, fata de trimestrul al doilea al anului la 0,18 euro pe actiune.

 Cresterea in termeni de profit si venituri, dar si incasari a fost rezultatul cresterii cu 34 la suta a volumului de dispozitive mobile, cresterii volumului de unitati vandute, estimate a atinge 760 milioane unitati in 2005, in crestere cu 20 milioane.

"La o analiza de ansamblu a trimestrului II, putem spune ca am inregistrat o serie de succese care pot fi continuate, in ciuda provocarilor din ce in ce mai mari din industria de profil. Structura topului celor mai puternice companii este inca in schimbare, atat in domeniul dispozitivelor mobile, cat si in sectorul retele, insa Nokia are toate premisele pentru a castiga competitia. In acest sens, vom continua sa facem investitii sustinute in marketing, cercetare si de dezvoltare", a declarat presedintele si CEO, Jorma Ollila.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *