Stiri si noutati

Orange a contribuit la triplarea profitului semestrial net al France Telecom

Operatorul francez de telefonie France Telecom SA a anuntat, joi, ca in primele sase luni ale acestui an si-a triplat profitul net comparativ cu perioada similara a anului trecut, gratie rezultatelor puternice inregistrate de divizia sa de telefonie mobila Orange si vanzarii unor active, informeaza AP.

France Telecom, al doilea operator de telecomunicatii din Europa, a precizat ca in perioada ianuarie-iunie 2005 a realizat un profit net de 3,4 miliarde euro, comparativ cu un miliard euro in perioada similara a anului trecut. Ambele rezultate au fost calculate conform noilor standarde contabile IFRS. De asemenea cifra de afaceri s-a situat la 23,7 miliarde euro, in crestere cu 4,5 procente comparativ cu 22,7 miliarde euro in semestrul I 2004, iar EBITDA s-a situat la 9,3 miliarde euro, in crestere cu sase procente comparativ cu 8,8 miliarde euro in semestrul I 2004. La aceasta se adauga reducerea datoriei nete a grupului de la 49,8 miliarde euro la finele lui 2004 la 46,3 miliarde euro la sfarsitul lunii iunie 2005.

Publicarea rezultatelor financiare intervine la doar o zi dupa ce France Telecom a anuntat preluarea operatorului spaniol de telefonie mobila Amena pentru aproximativ 6,4 miliarde euro (7,7 miliarde dolari). Prin aceasta achizitie Orange, divizia France Telecom de telefonie mobila, va deveni al doilea operator de telefonie mobila din Europa, ca cifra de utilizatori, in urma grupului britanic Vodafone Group PLC, proprietarul Mobifon. 

Firma franceza a atribuit acesta crestere spectaculoasa a profitului net unei imbunatatiri de un miliard euro a profitului operational si veniturilor de 1,2 miliarde euro rezultate din urma vanzarii participatiilor pe care le detinea in companii precum PagesJaunes SA, Mobilcom AG si altele. De asemenea in primele sase luni ale acestui an divizia Orange a inregistrat si ea o cifra de afaceri de 11 miliarde euro, in crestere cu 10,6 procente comparativ cu 9,93 miliarde euro in semestrul I 2004. Firma franceza a atribuit aceasta crestere rezultatelor bune inregistrate de Orange in Franta, Polonia si restul tarilor emergente. In schimb divizia de telefonie fixa a realizat o cifra de afaceri de 11,2 miliarde euro, in crestere cu doar 0,2 procente comparativ cu semestrul I 2004.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *