Stiri si noutati

Orange asigura acoperire EDGE in toate resedintele de judet, pana in 2006

Operatorul de telefonie mobila Orange intentioneaza sa asigure acoperire EDGE (Enhanced Data rates for GSM evolution) in toate resedintele de judet, pana la sfarsitul lui 2005, urmand ca in doi ani aceasta sa fie extinsa la 70 la suta din populatia tarii, potrivit Orange Romania.
Tehnologia EDGE a fost lansata cu un an urma, Orange Romania fiind primul operator care a furnizat pe piata romaneasca serviciile video, oferind clientilor posibilitatea de a urmari direct pe telefonul mobil televiziune in direct, stiri, videoclipuri, muzica, filme.
Pe langa aplicatiile multimedia, EDGE ofera si o crestere semnificativa a vitezei de transmisie pentru serviciile de date mobile. Prin intermediul aceleiasi tehnologii, Cardul EDGE ofera acces mobil direct la internet si Intranet la o viteza de pana la 210 kbps, eliminand necesitatea cablurilor de conectare, a conexiunii Bluetooth sau prin infrarosu.
In prima jumatate a acestui an, Orange a continuat extinderea acoperirii EDGE, care cuprinde in prezent toate statiunile de pe litoral si 12 mari orase din tara: Bucuresti, Timisoara, Cluj-Napoca, Brasov, Constanta, Ploiesti, Craiova, Oradea, Iasi, Galati, Arad si Bacau.
Lansarea EDGE in Romania a condus la o crestere semnificativa atat a traficului pe utilizator cat si a numarului de utilizatori a serviciilor mobile de date Orange. Cele mai utilizate servicii sunt accesul mobil la internet, wap, e-mail mobil dar si o gama larga de aplicatii profesionale care presupun conectarea mobila de la distanta.
Oferind pietei mijloacele necesare pentru dezvoltarea ulterioara a serviciilor video si multimedia, EDGE a contribuit considerabil la cresterea veniturilor realizate de Orange Romania din serviciile de date mobile.
"Orange a fost primul operator care a lansat serviciile video in Romania, oferind clientilor sai calitate maxima si un serviciu optim inca din prima zi. In Romania, EDGE face posibila oferirea unei retele de banda larga extinsa la nivel national, iar Orange va avea cea mai extinsa retea de banda larga o data cu lansare 3G prevazuta pentru inceputul anului urmator", a declarat Richard Moat – Director Executiv Orange Romania.
EDGE este o tehnologie de evolutie a retelei GSM/GPRS, care este destinata sa aduca o imbunatatire in calitatea serviciilor de date. EDGE permite o viteza de transmisie de trei ori mai mare decat viteza GPRS, retelele EDGE si GPRS functionand in paralel. Viteza maxima de transmisie
este de 210-215 kbps.

www.orange.ro

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *