Stiri si noutati

Piermario Di Pietro – noul director de operatiuni al Zapp

Piermario Di Pietro a fost numit director de operatiuni /Chief Operating Officer/ al companiei Zapp, acesta inlocuindu-l pe pe Cuneyt Turktan, care a condus compania in perioada mai 2002 – noiembrie 2005, informeaza un comunicat Zapp remis, marti, Rompres.

Piermario Di Pietro s-a alaturat echipei Zapp in februarie 2002, ca director financiar. Inainte de a se alatura echipei Zapp, el s-a numarat printre fondatorii Inquam, compania britanica infiintata de Qualcomm si Omnia pentru operarea de retele CDMA450 pe plan international. Anterior, Piermario Di Pietro a lucrat timp de cinci ani in domeniul investitiilor pentru JP Morgan, la Londra si Paris, ocupandu-se in principal de achizitii si finantari in domeniul telecomunicatiilor. Piermario Di Pietro este licentiat "cum laude" in Business Administration al Universitatii Bocconi (Milano) si s-a specializat in finante la Stockholm School of Economics si la HEC (Franta).

"Consider noua pozitie pe care o ocup in cadrul Zapp o onoare si o provocare. Prin talentul si tehnologia de care dispunem in cadrul organizatiei noastre, ne vom consolida pozitia de lider de piata in domeniul conectivitatii broadband wireless din Romania", a declarat Piermario Di Pietro.

Piermario Di Pietro a condus in ultimii patru ani Departamentul Financiar al Zapp, fiind initiatorul imprumutului obtinut in februarie 2005, in valoare de 94 de milioane de dolari. Cifra de afaceri a Zapp a evoluat de la la an la an, de la 14 milioane de dolari in 2002, la 52 de milioane de dolari in 2003 si 93 de milioane de dolari anul trecut. Potrivit Zapp, anul 2004 a fost unul dimportant deoarece, inca din prima parte a anului, compania a trecut pe profit operational.

Cuneyt Turktan a fost numit CEO al operatorului mobil turc Avea, achizitionat recent de Oger Telecoms Group.

Zapp (www.zapp.ro) este singurul operator de telefonie mobila din Romania care ofera servicii de comunicatii complet integrate, dezvoltate pe o retea de ultima generatie (CDMA2000 in banda de 450 MHz). CDMA este una dintre cele mai avansate tehnologii wireless din lume, dezvoltata si exploatata comercial de catre compania de telecomunicatii americana Qulcomm. Actionarul principal al Zapp este Inquam Limited, companie internationala care are drept obiect de activitate furnizarea de servicii in domeniul retelelor mobile de comunicatii. Actionarii semnificativi ai Inquam sunt Qulcomm, lider pe piata produselor si serviciilor digitale mobile bazate pe tehnologia CDMA, si Omnia Holdings Ltd, fond de investitii din Orientul Mijlociu.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *