Stiri si noutati

Romtelecom contesta in instanta decizia ANRC privind tarifele de interconectare

Romtelecom a contestat in instanta decizia Autoritati Nationale de Reglementare in Comunicatii (ANRC) privind tarifele de interconectare pe care compania este obligata sa le factureze celorlalti operatori sub nivelul costurilor Romtelecom, potrivit unui comunicat remis Rompres.
Potrivit Romtelecom, acest fapt reprezinta o incalcare atat a cadrului de reglementare din Uniunea Europeana, cat si a prevederilor legale din Romania. Totodata, potrivit sursei citate, ANRC si-a incalcat obligatia legala de a desfasura procesul de stabilire a tarifelor intr-o maniera corecta si transparenta.
"Decizia incorecta a ANRC are un impact negativ semnificativ asupra activitatii Romtelecom. Aceasta decizie ar putea determina o rebalansare suplimentara a tarifelor pentru a acoperi pierderile suferite din cauza sprijinului care se ofera celorlalti operatori si ar putea intarzia investitiile de modernizare a retelei, care erau atat de necesare, intrucat nu ne mai putem astepta la o rata rezonabila de recuperare a investitiei", se arata in comunicatul Romtelecom.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *