Stiri si noutati

UPC Rom?nia a devenit cea mai mare companie autohtona de comunicatii prin cablu si satelit dupa preluarea Astral Telecom

UPC Romania – filiala a companiei americane Liberty Global – a devenit, dupa primirea aprobarii din partea Consiliului Concurentei pentru achizitionarea companiei Astral Telecom, cea mai mare companie autohtona de comunicatii prin cablu si satelit, cu aproximativ 1,280 milioane clienti, aceasta tranzactie fiind, totodata, si cea mai mare investitie americana din Romania.
Compania americana Liberty Global a achizitionat furnizorul roman de servicii de cablu si telecomunicatii Astral Telecom – cu aproape 900.000 de abonati – pentru suma de 407 milioane de dolari, preluand si datoriile Astral in valoare de 12 milioane dolari.
Investitiile realizate in Romania de Liberty Global – pana la preluarea Astral – s-au cifrat la 80 milioane dolari, in urmatorii ani intentionand sa investeasca in lansarea de servicii triple-play (telefonie, internet, TV) in toate orasele mari, in imbunatatirea infrastructurii pentru a oferi servicii de comunicatii integrate si in dezvoltarea televiziunii digitale.
"Pentru perioada urmatoare intentionam sa lansam servicii triple-play in toate marile orase ale tarii", a declarat Richard Anderson, director general UPC Romania. Acesta a precizat ca pentru inceput va fi lansat serviciul de telefonie digitala in Timisoara, de la 1 noiembrie 2005, care, impreuna cu cele patru pachete de programe TV si trei pachete pentru serviciul Internet, va intregi oferta Triple-Play de la UPC. Televiziunea digitala este o alta provocare pe care UPC doreste sa o puna in practica pana la sfarsitul anului 2007.
"Daca acum vorbim despre introducerea serviciilor triple-play in cat mai multe localitati, viitorul in industria de telecomunicatii este reprezentat de serviciile four-play, al patrulea element al ofertei fiind telefonia mobila. UPC Romania priveste spre viitor, dorind ca si clientii romani sa beneficieze de solutiile inovatoare pe care le ofera convergenta tehnologiilor", a subliniat Richard Anderson.
In ceea ce priveste procesul de rebranding al celor doua companii, acesta se va realiza la o data ulterioara fuzionarii juridice a celor doua entitati, pentru moment cele doua companii pastrandu-si numele actual.
UPC Romania este o filiala a Liberty Global, al treilea mare operator de cablu din lume. Grupul are la nivel mondial venituri anuale de cinci miliarde de dolari si este prezent in 17 milioane de gospodarii cu servicii de televiziune prin cablu, internet si telefonie.
Noua companie va fi condusa de catre Richard Anderson, actualul director general al UPC Romania, iar pentru integrarea cu succes a Astral Telecom in cadrul UPC Romania, a fost infiintat un departament de integrare condus de Dragos Tanase, director financiar UPC.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *