Stiri si noutati

Vodafone nu este interesata de T-Mobile USA

"Este un moment nefavorabil pentru aceasta achizitie. T-Mobile este ultima dintre cele mai mari companii de telefonie mobila de pe piata americana, in plus nu are nici o retea de telefonie 3G. Aceasta este o situatie dificila", a declarat Arun Sarin pentru publicatia citata.
      Directorul firmei Vodafone a precizat ca firma britanica este multumita de participatia pe care o detine in operatorul american Verizon Wireless, un joint venture american infiintat de Vodafone, impreuna cu Verizon Communications, si nu are intentia de a-si majora aceasta participatie.
      De asemenea, Sarin a anuntat ca, pentru moment, firma pe care o conduce nu are intentia de a-si vinde divizia Arcor, divizie care ofera servicii de telefonie fixa in Germania.
      In schimb, o alta publicatie germana, "Financial Times Deutschland", sustine ca fondul de investitii Apax si firmele germane freenet.de si United Internet se numara printre companiile interesate de preluarea Arcor. Citand o sursa din interiorul companiei, publicatia citata anunta ca se poarta discutii intense pe acest subiect, analistii estimand ca Arcor are o valoare de aproximativ doua miliarde euro.
      Luna trecuta, Deutsche Telekom, firma mama a companiei T-Mobile USA, a propus mai multor fonduri de investitii sa sprijine financiar un plan de investitii de aproximativ zece miliarde dolari, destinat lansarii de servicii de telefonie 3G in SUA, sau un plan alternativ care prevede vanzarea diviziei T-Mobile USA. Pana la finele acestui an, Deutsche Telekom va anunta ce a decis in legatura cu aceasta divizie

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *