Stiri si noutati

Afacerile vedetelor autohtone

Mai nou a aparut un trend in randul vedetelor autohtone, imprumutat probabil de la fratii lor mai mari din afara granitelor: deschiderea propriilor afaceri.

Cum numele artistic le asigura deja o parte din succes, acestea prefera ca banii pusi de-o parte sa fie investiti fie intr-un club care sa le reflecte personalitatea, fie in alte afaceri la fel de profitabile.

Se profileaza si anumite preferinte in acest sens. Si anume vedetele feminine prefera sa-si investeasca banii in deschiderea diferitelor saloane de infrumusetare. Astfel Anda Adam se afla deja la al doilea cabinet cosmetic pe care l-a inaugurat destul de recent. Cabinetele ei cosmetice sunt renumite pentru manichiura si modelele cu strasuri care sunt aplicate pe unghii; a investit in acestea sume de peste 15.000 de euro. Acelasi domeniu l-a preferat si colega ei de breasla: Daniela Gyorfi, cu deosebirea ca aceasta nu se ocupa personal de afacerea sa.

Mihaela Radulescu a ales sa-si deschida o afacere destul de apropiata de ceea ce face ea zi de zi: productie de televiziune. Mai mult decat atat vedeta produce o parte din ceea ce face. Firma ei concepe formate de televiziune pe care le vinde altora, cu specificatia sa nu fie ea cap de afis pentru ca altfel ar incalca anumite clauze din contractele cu alte televiziuni.

Dana Coteanu sub numele ei de scena Marijuana detine propriul magazin de bijuterii, creatie proprie. Afacerea a demarat acum sapte ani si printre clientii ei fideli se numara fetele de la Sexxy si Loredana.

In topul celor de la Capital, cele mai bogate vedete « cu afaceri », figureaza sportivii si anume: Gheorghe Hagi, Adrian Ilie, Gheorghe Muresan. Cunoscut sub titulatura de « regele fotbalului romanesc » , Gheorghe Hagi si-a construit averea sub tricoul lui Real Madrid si o parte din aceasta si-o mentine prin lantul hotelier « Yaki », de care s-a ocupat personal timp de 2 ani dupa momentul retragerii din activitatea sportiva. Proprietar al hotelului de patru stele « Ruia », situat in Poiana Brasov, Adrian Ilie vrea sa continue realizarile antreprenoriale prin construirea unui complex de vile in format rustic in aceeasi zona. Singurul baschetbalist roman care a evoluat in cel mai puternic campionat de profil, NBA, are in prezent o scoala de baschet pentru copii in care a investit in jur de 1 milion de dolari.

Si exemplele ar putea continua. Privita din alta perspectiva ai putea sa te gandesti ca nu este foarte greu sa-ti deschizi o afacere din moment ce esti o persoana publica, dar tocmai din cauza faptului ca esti o persoana publica lipsa timpului disponibil gestionarii si dezvolarii unei afaceri poate rasturna situatia. Si banii pe care te-ai gandit sa-i investesti pentru a-ti mari activele pot fi de fapt o gaura in bugetul tau.

Irina Mateescu – Bizwords 

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *