Stiri si noutati

Agentiile de turism se bat pentru organizarea curselor charter catre Tenerife, Cipru si Corfu

Agentiile de turism au declansat deja "ofensiva" pentru sezonul estival si au pregatit clientilor, pe langa noi pachete de servicii, si noi destinatii cu cursele charter, unele de-a dreptul exotice, precum Tenerife. Operatorii estimeaza ca in 2006 numarul curselor charter organizate spre destinatii exotice va creste cu 20-25% fata de 2005.

Numarul charterelor, in crestere cu 25%

 Dupa un an in care numarul turistilor romani care au ales pachetele de servicii in care au fost incluse curse charter a crescut cu 50% fata de anul precedent, sezonul estival 2006 se anunta a fi sub semnul concurentei acerbe pe acest segment. Operatorii din domeniu estimeaza ca este posibil ca, pentru unele destinatii, numarul romanilor care vor pleca sa-si petreaca vacantele in strainatate sa creasca chiar si cu 100%, dupa cum ne-a declarat Lucia Morariu, presedinta Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT) si presedintele Agentiei Eximtour. In acest timp, numarul curselor charter este estimat sa creasca cu 20-25% fata 2005, a afirmat Cristina Irimia, Marketing Manager la J’Info Tours. Surpriza acestui an o constituie noile destinatii pentru cursele charter: Tenerife, Salonic si Corfu, ne-a mai declarat Irimia. La randul sau, Aurelian Bratosin, director la Butterfly Tourism, spune ca vor fi operate curse charter catre Tenerife chiar incepand cu Sarbatorile de Paste, datorita cererii mari venite din partea clientilor. O data ajunsi in Tenerife, turistii pot vizita si alte insule din Arhipelagul Canare, precum Gomera, Lazarote sau Gran Canaria. Aceste insule vulcanice au plaje cu nisip negru si vegetatie subtropicala, hotelurile fiind la standarde inalte, care reflecta corect raportul calitate/pret. O alta ispita pentru turistii romani este Malta, care a devenit una din destinatiile preferate de conationalii nostri, ne-a declarat Mark Neville Farugia, director general la Malta Travel, care spune ca de Paste vor fi organizate cel putin doua chartere pentru aceasta destinatie. "Destinatia verii 2006 va fi Cipru", considera Mircea Vladu, director general la Prestige Tours, care anunta organizarea charterelor pentru Paste.

 Spania si Grecia, destinatiile externe numarul unu

La mare cautare in 2005, vacantele in Spania vor fi si in acest an "capul de afis" in preferintele romanilor, dar nu trebuiesc uitate nici destinatii devenite clasice precum Antalya, Grecia-cu Insulele Creta si Rhodos, Malta, Tunisia si Egipt, estimeaza reprezentantii agentiilor de turism. (Carmen Neasu)

Sursa: Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *