Stiri si noutati

ANT estimeaza o crestere cu peste 15 la suta a numarului de turisti pe litoral in acest an

Autoritatea Nationala pentru Turism estimeaza o crestere cu 15-20 la suta a numarului de turisti pe litoral in acest an.

"Pe litoral in acest an numarul turistilor va creste cu pana la 20 la suta, ceea ce este foarte bine daca tinem cont si de faptul ca in Bulgaria numarul de turisti de pe litoral va scadea cu zece la suta in acest an", a spus presedintele ANT, Marius Crivtonencu.

Crivtonencu a precizat ca a primit semnale incurajatoare din partea unor mari tur-operatori europeni precum TUI si Nckermann, potrivit carora Romania va deveni o destinatie din ce in ce mai cautata pentru turistii straini in urmatorii ani.

Presedintele ANT a afirmat ca industria turismului de pe litoral trebuie sa fie pregatita pentru un sezon care sa se intinda de la 1 mai la jumatatea lunii septembrie, in acest sens operatorii hotelieri fiind incurajati sa se implice in organizarea unor evenimente care sa atraga turistii. Sunt vizate organizarea unor circuite turistice pentru cei care isi petrec vacanta la mare, organizarea unor evenimente in hoteluri in perioada considerata a fi in extrasezon, pentru a atrage turistii, precum si organizarea de spectacole in toate statiunile.

De asemenea, potrivit afirmatiilor lui Marius Crivtonencu, se va incerca rezolvarea problemelor de care s-au plans hotelurile si anume infrastructura, transportul aerian scump, precum si realizarea unor curse cu autobuze mari intre statiunile de pe litoral. Hotelierii au cerut si o mai mare implicare ANT in promovarea turistica, precum si un mai mare sprijin din partea autoritatilor locale.

Totodata, Autoritatea Nationala pentru Turism, in colaborare cu reprezentantii hotelurilor de pe litoral, precum si ai unor tur-operatori internationali, vor organiza cursuri de pregatire pentru cei care lucreaza in industria hoteliera de pe litoral si nu numai.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *