Stiri si noutati

Austria, tara sporturilor de iarna

Austria se mentine de citiva ani in topul celor mai populare destinatii pentru sporturile de iarna printre turistii din intreaga lume. Chiar si agentiile românesti au oferte pentru peste 70 de destinatii din aceasta tara. Se spune ca istoria moderna a schiului este legata de Austria, acest lucru explicind numai in parte cele peste 12 milioane de turisti care umplu hotelurile austriece in fiecare iarna. Ofertele agentiilor de turism din România merg de la 55 de euro/zi la St. Anton la 419 euro pentru 6 zile in Innsbruck. Cele mai multe oferte pentru o vacanta in Austria au ca destinatie Mayrhofen, preturile variind de la 42 euro/zi intr-o pensiune pina la 64 euro/zi la un hotel de patru stele. La Seefeld, agentiile de turism romånesti includ alaturi de oferte accesibile oferte de 125 de euro/zi pentru cazare la un hotel de 5 stele.

INNSBRUCK, OSPITALITATE TIROLEZA CA PE VREMEA LUI MOZART

 „Vedeta” statiunilor austriece este Innsbruck. Capitala Tirolului este un oras ce numara 130.000 de locuitori. Desi a gazduit de doua ori (1964 si 1976) Jocurile Olimpice de iarna, Innsbruck nu este un oras in care totul se reduce la ski. Trecatoarea Brenner si podul de la care orasul isi trage numele au facut timp de sute de ani legatura intre nordul si sudul Europei. Primele consemna ri dateaza din antichitatea romana. |n statiuni, combinatia de traditie cu servicii si facilitati moderne este uimitoare. Pe peretii hotelurilor din Innsbruck poti sa recunosti firmele vechi, magazinele inca mai sunt ascunse pe strazi pavate cu piatra iar chelnerii restaurantelor tradi- tionale servesc masa dupa modelul ospitalitatii tiroleze din vremea lui Mozart. Innsbruck este o locatie ideala si pentru calatoriile de familie, fiindca gradina zoologica, restaurantele cu preturi accesibile si excursiile montane cu trenul sint gustate si de turistii cu virste mici.

ST. ANTON, DESTINATIA DE TOP A ANULUI TRECUT

 St. Anton a fost una dintre destinat iile de top ale sporturilor de iarna in 2005. |n 2001, localitatea plasata in trecatoarea Arlberg a gazduit Campionatul Mondial de schi alpin. Pirtiile de schi intinse pe 260 de km si cele 85 de telecabine care impinzesc zona au transformat St. Anton intruna dintre cele mai cautate sta- tiuni de iarna din Austria. Totusi, se spune ca pirtiile de aici nu ar fi chiar cea mai buna alegere pentru schiorii incepa tori. St. Anton este cea mai mare dintre locatiile turistice din zona, fiind o locatie populara mai ales pentru schiorii care prefera o maniera mai agresiva a sportului de iarna. St. Anton este asociat de pasionat ii de schi ori snowboard cu pirtia abrupta de la Valluga, una dintre cele mai periculoase din lume.

SEEFELD, UN SAT LINISTIT

 Seefeld este destinatia potrivita pentru cei care incearca sa scape de statiunile turistice galagioase. Construit chiar cu scopul de a oferi un refugiu, Seefeld este situat pe un platou montan orientat spre sud, la o altitudine de 1200 m. Satul linistit este renumit pentru traseele de fond, adevarate plimba ri pe schiuri. Cu toate ca se pune accent pe natura rurala a zonei, in Seefeld, principala atractie este Seekirchl, biserica satului, linga care se gaseste hotelul de 4 stele St. Peter.

MAYRHOFEN, CEA MAI BUNA SCOALA DE SCHI

 101 km de pirtie fac din Mayrhofen una dintre cele mai apreciate statiuni de iarna. Statiunea este creditata ca avind cele mai bune scoli de schi din Austria. Totusi altitudinea de numai 630 m la care este amplasat Mayrhofen-ul ii obliga pe turisti sa paraseasca statiunea pentru zone mai potrivite sportului lor preferat. |n apropiere se gaseste ghetarul Hintertux, care ofera posibilitatea de a schia pe toata perioada anului. |n plus, aici se gasesc cele mai moderne instalatii pentru sporturi de iarna din Europa. La Mayrhofen, 49 de schi lifturi si 47 de gondole func- tioneaza intre orele 8.30 si 16.30. Cinci zone importante pentru schiori sint legate de Mayrhofen: Penken, Ahorn, Horberg/Gerent, Rastkogel si Eggalm. Datorita altitudinii la care sint situate aceste statiuni (intre 1.800 si 2.500 m) aici se poate schia mai mult timp decit oriunde in alta parte in Austria. Instalatii de telegondola ori autobuze fac legatura intre oras si pirtiile situate la altitudine pe crestele muntoase din jur. Mayrhofen este situata la aproximativ 41 de km de aeroportul din Innsbruck.
Cosmin&nbsp

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *