Stiri si noutati

Cel mai mare eveniment stiintific in aer liber din Europa – Picnicul Stiintific al Radioului Polonez Bis

“”>Pe 3 iunie, in doua zone din Varsovia – Piata Noua si Podzamcze – se va desfasura cel mai mare eveniment stiintific in aer liber din Europa. Deviza din acest an a Picnicului Stiintific al Radioului Polonez Bis este ‘Lumea peste 10 ani’. Este vorba despre prezentarea schimbarilor care vor surveni in viata sociala datorita cercetarilor stiintifice, informeaza Rzeczpospolita.
Vor fi prezentate o multime de experimente, de la unele simple, legate de arheologie, de tipul confectionarii unor vase de lut, pana la unele complicate, din domeniul fizicii.
Editia din acest an a Picnicului, a zecea la numar, va strange laolalta 150 de centre de cercetare din 12 tari. Oaspetele special al evenimentului va fi Franta. Numarul demonstratiilor stiintifice va depasi o mie. Organizatorii se asteapta la peste 100 000 de vizitatori.
O atractie deosebita va constitui anul acesta programul ‘Faulkes telescopes’ – un program educativ care permite elevilor din intreaga lume sa observe bolta cereasca prin internet.
Starul editiei din acest an a Picnicului Stiintific al Radioului Bis va fi britanicul Mike Hoyland din Leeds care va prezenta un spectacol de explozii chimice. Persoanele intersate vor putea vedea, de asemenea, cum se formeaza plasma, ce pot face robotii, ambarcatiuni pe perna de aer, ba chiar si un dirijabil. O atentie deosebita merita vehiculul pac-car, participantul cu cel mai mic consum de combustibil la un raid automobilistic.
Vor exista multe alte atractii, printre care un automobil cu apa, o lampa cu bacterii, lupte intre roboti.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *