Stiri si noutati

Concesionarea plajelor se va finaliza la inceputul lunii iunie

Compania Nationala "Apele Romane" a inceput joi negocierile pentru concesionarea plajelor de pe Litoralul romanesc hotelurilor interesate, procesul urmand sa se finalizeze la inceputul lunii iunie, a declarat joi presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism, Marius Crivtonencu. 

"De azi au inceput contractarile plajelor de pe litoral si estimam ca, in doua saptamani, vor fi concesionate toate plajele catre hotelurile interesate", a spus Marius Crivtonencu.

Potrivit contractului, Directia Apele Romane – Dobrogea Litoral va concesiona un metru patrat de plaja la un pret situat intre 15.000 – 35.000 lei (fara TVA) la o suprafata de minim 1.500 metri patrati. Pretul este cu 40 la suta mai scazut decat in 2004, iar CNAR va asigura in pret curatenia mecanizata a plajei, salvamari, asistenta medicala specializata si controlul apei. Hotelurile care isi vor inchiria plaje vor trebui sa faca toate imbunatatirile pe plaja respectiva, in stransa colaborare cu reprezentantii CNAR.

"Concesionam plajele la un pret mai mic tocmai pentru a incuraja hotelierii sa faca investitii in spatiile respective, si, de asemenea, speram sa vedem astfel care sunt operatorii de pe litoral interesati cu adevarat sa investeasca", a spus presedintele ANT.

Domnia sa a subliniat ca scaderea cu 40 la suta a pretului de concesiune ar putea duce la o ieftinire a tarifelor percepute de catre hoteluri pe plajele luate in concesiune.

Reprezentantii hotelurilor au declarat ca tariful perceput la diferitele servicii de pe litoral nu se va scumpi in comparatie cu tarifele din 2004.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *