Stiri si noutati

Festivalul ‘George Enescu’ se va desfasura in septembrie 2007 si va fi organizat de MCC

“”>Editia a VIII-a a Festivalului International ‘George Enescu’ se va desfasura in Bucuresti si in alte localitati din Romania, in luna septembrie 2007, si va fi organizat de Ministerul Culturii si Cultelor (MCC), a decis Executivul, conform unui comunicat transmis joi de Guvern.
Festivalul, organizat sub patronajul presedintelui Romaniei, include si Concursul International ‘George Enescu’.
Managementul festivalului va fi asigurat de ARTEXIM, institutie publica subordonata MCC, cu care acesta va incheia un contract de productie/finantare a festivalului si concursului ‘George Enescu’. Fondurile necesare pentru acoperirea tuturor cheltuielilor pentru indeplinirea obligatiilor ce decurg din contractele nationale si internationale, inclusiv cele privind transportul international, sunt alocate de catre MCC, prin contract cu ARTEXIM.
Societatea Nationala de Televiziune si cea de Radiodifuziune sunt coproducatori ai evenimentului.
Pentru buna organizare si desfasurare a festivalului si concursului, se constituie, potrivit Hotararii Guvernului, o comisie de coordonare cu caracter permanent, condusa de ministrul culturii si cultelor si formata din cate un reprezentant al ministerelor Culturii si Cultelor, Finantelor Publice, Administratiei si Internelor, Transporturilor, Constructiilor si Turismului, Afacerilor Externe si Educatiei si Cercetarii.
Din comisia de coordonare mai fac parte reprezentanti ai ARTEXIM, Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania, Primariei Generale a Municipiului Bucuresti, Societatii Romane de Radiodifuziune, precum si ai RAPPS. La lucrarile comisiei, care se va reuni periodic sau ori de cate ori va fi necesar, va putea participa, in calitate de invitat, si un reprezentant al Administratiei Prezidentiale.
O alta prevedere a aceleiasi hotarari stabileste ca Secretariatul General al Guvernului (SGG) va demara, din acest an, lucrarile de amenajare acustica a Salii Mari a Palatului. Contractele vor fi atribuite de SGG, numai cu avizul MCC, prin RAPPS.
Promovarea evenimentului la nivel national si international se realizeaza atat prin ARTEXIM, cat si prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe. Programul festivalului este elaborat de un comitet artistic constituit la nivelul MCC si format din sapte membri – muzicologi, compozitori, interpreti si alte personalitati din domeniul culturii.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *