Stiri si noutati

Finantari pentru ecoturism

Doua organizatii specializate in activitati de protectia mediului sustin, cu fonduri nerambursabile, dezvoltarea produselor si ofertelor ecoturistice.

Fundatia pentru Parteneriat si Asociatia de Ecoturism din Romania au lansat programul “Intarirea parteneriatelor pentru conservarea naturii si ecoturism in Romania”. Prin intermediul acestuia, agentiile de turism, organizatiile non-guvernamentale si alte institutii care administreaza zone protejate sau rezervatii naturale pot primi pana la 18.000 de RON pentru diferite activitati. “Programul va sprijini initiative legate de valorificarea durabila a resurselor naturale si culturale locale, cu o componenta de implicare si participare a comunitatii”, se arata in descrierea proiectului, transmisa de Fundatia pentru Parteneriat. Initiativele pot sa acopere unul sau mai multe domenii, spre exemplu crearea de poteci de vizitare si includerea si promovarea lor in cadrul unui produs ecoturistic specific zonei, promovat de cel putin o agentie de turism.

Un alt domeniu prioritar, potrivit documentelor de prezentare ale programului, este “dezvoltarea de elemente specifice pentru centre de interpretare si vizitare in zone cu arii protejate sau in imediata vecinatate a lor si includerea si promovarea lor in cadrul unui produs ecoturistic specific zonei. De asemenea, se acorda o mare atentie dezvoltarii si promovarii programelor si produselor ecoturistice de catre agentiile de turism in parteneriat cu administratiile ariilor protejate si ONG-uri cu programe de conservare a naturii.
Alte domenii preferate de finantatori sunt “construirea si promovarea observatoarelor de animale salbatice si includerea si promovarea lor in cadrul unui produs ecoturistic specific zonei”, si, nu in ultimul rand, “dezvoltarea si implementarea programelor de training pentru aplicarea practica a conceptului de ecoturism, avand o finalitate practica prin existenta si marketingul unor produse ori programe ecoturistice”.

Ioana Morovan
Citeste intreg articolul in Capital

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *