Stiri si noutati

In ciuda temerilor, Romania e sigura din punct de vedere turistic

Romania este o tara sigura din punct de vedere turistic, afirma presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism, Ovidiu Marian, referindu-se la prezenta virusului gripei aviare pe teritoriul Romaniei, informeaza un comunicat de presa al institutiei. Presedintele ANT va transmite acest mesaj in cadrul tuturor manifestarilor turistice interne si internationale, mai precizeaza comunicatul. ‘Organizatia Mondiala a Sanatatii a felicitat Romania pentru ca a luat toate masurile care s-au impus in contextul aparitiei virusului gripei aviare. Eforturile comune ale autoritatilor romane si aprecierile organizatiilor internationale la adresa tarii noastre ne determina sa afirmam cat se poate de ferm ca Romania este o destinatie turistica sigura’, a aratat acesta.

Cu aceleasi temeri din partea turistilor se confrunta, in momentul de fata, si Bulgaria, Ungaria, Turcia, Germania si Franta. Pe fondul masurilor intreprinse de autoritatilor romane pentru combaterea virusului gripei aviare, si al alocarii unui milion de euro pentru promovarea turismului romanesc pe piata interna, Marian se asteapta ca ‘o buna parte din turistii romani care preferau Turcia, Bulgaria sau alte tari europene pentru petrecerea concediilor sa aleaga in acest an Romania’. De asemenea, va fi elaborat un act normativ cu noile norme de clasificare a unitatilor de turism, norme care vor fi mult mai restrictive si vor pune accent pe calitatea serviciilor si pe pregatirea profesionala, a mai precizat presedintele ANT. Surse oficiale din AN sustineau, la inceputul lunii februarie, ca turistii au preferat sa renunte sa-si petreaca concediile in Romania in urma aparitiei gripei aviare, insa si alte tari afectate au pierdut multi turisti, cum este cazul Turciei.

 ‘Din nefericire, aceasta situatie a fost mult agravata de o mediatizare negativa excesiva, la care s-au mai adaugat actiuni si declaratii venite din partea comunitatii locale care, cumulate, au creat o psihoza mediatica externa si rezultate greu de cuantificat in acest moment’, sustineau reprezentantii ANT.

BizWords

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *