Stiri si noutati

Noi strategii de turism pentru judetul Mures

Consiliul Judetean Mures va constitui, din luna septembrie, Asociatia Judeteana de Turism, care sa ofere o strategie coerenta in domeniu, a declarat, marti, in cadrul unei conferinte de presa, presedintele Consiliului Judetean Mures, Lokodi Edita Emoke.

Lokodi a spus ca peste doua zile va avea o intalnire cu principalii agenti turistici, proprietari de hoteluri si pensiuni, detinatori de active (cladiri) in domeniul turismului si autoritatile locale din orasele muresene, in urma careia se vor pune bazele noii asociatii. 

Presedintele CJ Mures a aratat ca noua asociatie turistica urmeaza sa identifice si sa atraga fonduri necesare promovarii turismului, deoarece asociatia existenta, ASTUR, in care CJ Mures a fost membru, nu a fost eficienta.

"Nu stiu de ce proiecte de turism spuneti dumneavoastra ca a castigat ASTUR de la CJ, sigur nu a castigat in acest an si, mai mult, ne-am retras din ASTUR, inca din primavara. Agentia care urmeaza sa se infiinteze va crea o imagine coerenta a activitatilor turistice, eliminand caracterul oarecum haotic al activitatilor de pana acum si reechilibrand balanta activitatilor turistice", a subliniat Lokodi Edita Emoke.

Potrivit acesteia, in judet exista o oferta exagerata pentru turismul sustinut prin pensiuni, in detrimentul unuia, mai dinamic si mai profitabil, prin campinguri.

"Turismul poate rezolva o gramada de probleme in judet si se fac eforturi si pentru ca drumurile sa arate decent. Alaturi de identificarea unor noi puncte de atractie turistica, Agentia va mai avea sarcina sa promoveze noi forme de activitati de natura turistica in cele existente, cum ar fi ciclismul, mountain-bike si roller-sport. Pentru roller-sport, s-a identificat deja un traseu, intre localitatile Fantanele si Vetca, acesta urmand a fi amenajat in curand", a mai precizat presedintele CJ Mures.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *