Stiri si noutati

Un nou mers al trenurilor de calatori, incep?nd din 11 decembrie

Noul plan de mers al trenurilor de calatori va fi pus in aplicare incepand cu data de 11 decembrie 2005, ora 00,01 si va fi valabil pana la data de 9 decembrie 2006, ora 24,00, informeaza SNTFC "CFR Calatori" SA.
In noaptea de 10/11 decembrie 2005, pana la ora 24,00, trenurile de calatori vor circula dupa mersul actual, iar dupa aceea, incepand cu ora 0,01 vor circula conform noilor trasee.
Brosura "Mersul Trenurilor de Calatori, 2005-2006" poate fi achizitionata la pretul de 7,2 RON de la ghiseele statiilor si agentiilor CFR din toata tara.
Noul plan de mers al trenurilor de calatori este structurat in doua mari categorii de trafic – intern si international. In ceea ce priveste traficul intern o caracteristica importanta a ofertei feroviare este stabilitatea, asa incat si pentru planul de mers 2005/2006 se mentin trenurile traditionale, acestea avand deja o piata formata. De asemenea, an noul mers al trenurilor este introdus cu caracter experimental principiul de grafic cadentat, pentru inceput din Bucuresti pe trei relatii principale. Astfel, aproape in fiecare ora, in intervalul orar 5,45 – 22,45, vor pleca trenuri din Capitala catre Craiova – la fara un sfert, Moldova – la fix si Brasov – la si jumatate. In functie de rezultatele acestui experiment, de posibilitatile oferite de infrastructura feroviara si de doleantele pasagerilor, anul viitor se va extinde acest mod de abordare si pe alte magistrale si orase mari ale tarii.
In scopul realizarii unei concordante a calitatii materialului rulant cu rangul trenului si pentru asigurarea unei utilizari eficiente a capacitatii de transport, s-a prevazut circulatia Sagetilor Albastre cu 110 locuri ca trenuri rapid sau accelerat si a Sagetilor Albastre cu 70 de locuri ca trenuri Intercity. Acestea asigura legaturi optime intre marile orase din toata tara, in peste 50 de rute.
In privinta traficului international s-au mentinut legaturile directe spre Viena, Budapesta, Praga, Sofia, Chisinau, Moscova, Sofia, Salonic si Istanbul, elementul de noutate constand in introducerea in circulatie a unui vagon de dormit direct, din Timisoara catre München.
Odata cu punerea in aplicare a planului de mers al trenurilor 2005-2006, CFR Calatori lanseaza si oferta de sezon "Trenurile Zapezii", valabila pana la data de 15 martie 2006. 16 trenuri vor face legatura intre Capitala si statiunile montane de pe Valea Prahovei: Sinaia, Busteni, Azuga, Predeal, Brasov, iar tarifele sunt avantajoase atat pentru calatoriile individuale – cu reducerile speciale pentru elevi si studenti, cat si pentru calatoriile in grup.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *