Stiri si noutati

CCC Blue Telecom vrea sa preia alti operatori CATV dupa listarea la BVB

Compania CCC Blue Telecom, numarul trei in piata CATV din Romania din punct de vedere al cotei de piata, a anuntat, la sfarsitul saptamanii trecute, ca isi va lista actiunile la Bursa de Valori Bucuresti din luna martie 2006, pentru a atrage finantarea necesara consolidarii afacerii. Listarea se va face prin oferta publica de vanzare a unui pachet de 25% din actiunile operatorului CATV, oferta care se va derula la BVB si va fi intermediata de EldaInvest Galati. „Fondurile atrase vor fi utilizate cu precadere pentru achizitionarea altor operatori CATV sau de Internet de pe piata si pentru finantarea operatiunilor de extindere la nivel national. Deja tatonarile cu diversi proprietari de retele au inceput“, a declarat Catalin Constantin Chelu, actionarul majoritar, cu 96,64% din capitalul CCC Blue Telecom Galati (anterior Cony-Sat SRL). La BVB vor fi scoase la vanzare circa 20 milioane de actiuni cu valoare nominala de un leu. Pentru pretul de vanzare al noilor actiuni va fi stabilit un interval de variatie, procedeu ce a mai fost utilizat in cazul operatiunii de listare la BVB a companiei Flamingo International. „Speram sa primim autorizatia din partea Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare in cursul lunii februarie 2006 sau cel mai tarziu in martie si, imediat, vom iesi pe Bursa cu actiunile“, a precizat Catalin Constantin Chelu.

Dupa listare, capitalul social al companiei va fi majorat de la 59,6 la 80 milioane lei. Ulterior, cota actiunilor CCC Blue Telecom scoase la vanzare ar putea creste pana la 40%, pentru a asigura lichiditatea titlurilor. CCC Blue Telecom a anuntat ca va plasa, in total, 10 milioane lei noi pe piata de capital romaneasca si va investi tot 10 milioane, din surse proprii, pentru intretinerea si dezvoltarea retelei proprii.

Compania are 180.000 de abonati si opereaza 400 de retele independente prin 12 sucursale din 21 de judete, avand studiouri locale de televiziune in Galati, Braila, Buzau, Barlad, Ramnicu Sarat si Tulcea. Pana la finele anului 2007, CCC Blue Telecom intentioneaza sa furnizeze acces Internet in 80% din retelele pe care le detine. Operatorul CATV a obtinut un profit net de 402.000 euro pe primele zece luni din 2005, la o cifra de afaceri de 6,74 milioane euro. Compania detine actiuni la diversi emitenti de la BVB, in valoare de 10 milioane lei. „In ultimii ani, profitul net a fost redus, intrucat compania a investit foarte mult din surse proprii. Estimez pentru 2006 o cifra de afaceri cu 30-40% mai ridicata, comparativ cu 2005, in timp ce rata profitului net se va situa intre 20-25%“, a declarat patronul CCC Blue Telecom. Calin Catalin Chelu este actionar la cateva zeci de societati, fiind printre cei mai mari proprietari de spatii comerciale din Galati. Omul de afaceri controleaza aproximativ 15% din actiunile SIF Moldova si SIF Oltenia, repectiv 6% din SIF Muntenia.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *