Stiri si noutati

GM, BMW si Daimler vor sa investeasca un miliard de dolari in dezvoltarea de automobile hibride

“”>Gigantii industriei auto General Motors Corp., BMW AG si DaimlerChrysler AG intentioneaza sa-si uneasca fortele si sa investeasca in comun un miliard de dolari pentru dezvoltarea unui nou tip de automobil hibrid, in intentia de a oferi o tehnologie superioara celei oferite in prezent de grupul nipon Toyota Motor Corp., informeaza Reuters.
Oficiali din cadrul celor trei companii au precizat ca aproximativ 500 de ingineri au lucrat in ultimele 18 luni pentru a dezvolta in comun un nou motor hibrid care va combina un motor electric cu un motor conventional cu ardere interna. Dezvoltarea noului sistemului de transmisie, punctul nodal al proiectului comun, ar urma sa-i coste pe cei trei parteneri aproximativ 300 milioane dolari, a declarat directorul pentru programe hibride de la DaimlerChrysler, Andreas Truckenbrodt. Restul banilor vor fi alocati pentru integrarea noului sistem hibrid cu restul componentelor autovehiculelor.
DaimlerChrysler intentioneaza sa utilizeze noul sistem hibrid in modelul de autoturism de teren (SUV) Dodge Durango programat a aparea pe piata in 2008. La randul sau GM va utiliza noul sistem la modelele Tahoe si Yukon, ce vor aparea pe piata la sfarsitul lui 2007. BMW nu a anuntat o data precisa, dar a informat ca primele sale modele echipate cu noul sistem hibrid vor fi disponibile peste aproximativ trei sau cinci ani.
Pe de alta parte, General Motors, cel mai mare constructor auto din lume, discuta in prezent o posibila alianta cu Renault-Nissan, alianta care ar putea include si dezvoltarea in comun de noi proiecte.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *