Stiri si noutati

Banca Mondiala a majorat nivelul maxim pentru creditele acordate unei tari

Banca Mondiala (BM) a anuntat ca a redus comisioanele financiare si a majorat la 14,5 miliarde dolari nivelul maxim al creditelor pe care le poate acorda unei tari, informeaza agentia EFE.

Institutia financiara a precizat, intr-un comunicat, ca decizia, ce reflecta o crestere a capacitatii sale financiare, va fi benefica in special tarilor mediu dezvoltate.

Aceste state primesc asistenta financiara prin intermediul Bancii Internationale pentru Reconstructie si Dezvoltare (BIRD), organism apartinand BM.

"Am putut sa reducem comisioanele si sa majoram capacitatea de imprumut, ceea ce va ajuta la acordarea unor resurse mai mari tarilor in curs de dezvoltare cu venituri medii”, a afirmat John Wilton, director financiar adjunct si vicepresedinte pentru strategie al BM. 

 "Acest lucru a fost posibil deoarece banca s-a capitalizat adecvat si dispune de o perspectiva financiara favorabila pe termen mediu”, a adaugat oficialul BM.

Nivelul maxim de 14,5 miliarde dolari stabilit pentru imprumuturile individuale inseamna o crestere de un miliard de dolari fata de nivelul de 13,5 miliarde dolari ian vigoare din 1997.

Comisioanele au fost reduse de la 0,75 la suta din totalul imprumutului la 0,50 la suta, a semnalat comunicatul.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *