Stiri si noutati

Creste nivelul primelor brute

Volumul primelor brute incasate de societatile de asigurari, pe primele noua luni ale anului, s-a ridicat la un nivel de 15.346 miliarde de lei, in crestere cu 66% fata de perioada similara a anului 2001, respectiv cu 38,6% in termeni reali si 43% calculat in dolari, a declarat Mirela Antohi, purtator de cuvant al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor. "Se observa o crestere a primelor brute incasate pentru majoritatea societatilor de asigurare, desi cea mai mare parte a incasarilor sunt concentrate la cateva societati din piata. Primele incasate pentru asigurarile obligatorii de raspundere civila auto au insumat 2.500 de miliarde lei si reprezinta aproximativ 20% din incasari", a adaugat Mirela Antohi.

Un salt de peste 500 milioane de dolari

Incasarile din primele noua luni, exprimate in dolari, insumeaza 375 milioane de dolari, cu 30 milioane de dolari mai mult fata de intreg anul 2001 si cu 110 milioane de dolari peste rezultatele inregistrate in perioada similara a anului trecut. Pentru sfarsitul acestui an, estimarile companiilor indica un nivel de 500 milioane de dolari, daca se pastreaza ritmul actual de crestere.

Presedintele BCR Asigurari, Romeo Jantea, considera ca anul 2002 este caracterizat de o revenire a "suflului" privind dinamica de crestere a asigurarilor generale (non-viata). Aceasta evolutie este explicata prin reluarea cresterii economice a Romaniei, insotita de dezvoltarea patrimoniului societatilor comerciale. Pe piata din Romania activeaza 47 de societati de asigurari, dar 90% din primele brute incasate revin unui numar de 10 societati.

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *