Stiri si noutati

Cross Lander: Noul model ARO va fi comercializat in SUA peste sase luni

Compania Cross Lander USA a anuntat, ieri, ca a finalizat "cu succes" testele impuse de Agentia Americana de Protectie a Mediului (EPA) pentru noul autovehicul de teren Sport Recreational Vehicle (SRV), Cross Lander 244X, fapt care deschide portile pentru vanzarea, pe piata americana, a acestui model. Cross Lander 244X, bazat pe o linie de autovehicule militare fabricate de peste 50 de ani in Europa de Est, va fi lansat peste aproximativ sase luni. Pretul de vanzare este estimat la circa 20.000 USD, se arata intr-un comunicat al companiei, remis redactiei noastre.

"O data cu finalizarea testelor pentru 244X, ne aflam acum in postura de a mari activitatile de productie si de a introduce acest autovehicul pe piata americana", a afirmat John Perez, presedinte si fondator al Cross Lander USA.

Potrivit comunicatului, Cross Lander detine deja o vasta retea de distribuitori (140) si va demara acum procesul de marire a productiei si dezvoltare a stocului de autovehicule destinate pietei americane. Totodata, au fost dezvoltate sistemele necesare pentru achizitionarea pieselor de schimb, service, garantie, instruire si comunicatii, informeaza oficialii companiei.

O masina nepretentioasa

Cross Lander 244X, destinat pasionatilor de autovehicule de teren puternice, este un autovehicul nepretentios, oferind consumatorilor situati in segmentul de piata al masinilor de teren un autovehicul caracterizat in egala masura prin personalitate si putere, la un pret acceptabil, care, asa cum considera Bill Goetze, director general al Cross Lander USA, ii va permite sa-si gaseasca nisa proprie pe piata producatorilor auto, caracterizata in prezent de o competitie acerba.

"Noul 4×4 SRV produs de Cross Lander este destinat in mod clar acelor soferi care doresc sa aleaga trasee accidentate si nu isi fac griji pentru masina lor. Pasionatii de trasee accidentate, vanatorii, pescarii si amatorii de drumetii vor vedea ca acest model le satisface total nevoile, la un pret cu mult mai redus decat pretul autovehiculelor de lux care se vor a fi masini de teren", a afirmat Goetze.

ARO propulseaza Cross Lander pe piata SUA

"Desi Cross Lander este o marca noua in SUA, ea are la baza autovehiculele produse de ARO, deja recunoscute pentru calitatea, performanta si anduranta lor, in mare parte dobandita datorita utilizarii lor de catre fortele militare internationale. Uzina ARO SA (Auto Romania) fabrica de peste 50 de ani autovehicule de teren si camionete de dimensiuni mici".

Anul trecut, Cross Lander USA a incheiat un acord cu Guvernul Romaniei in vederea cumpararii uzinei producatoare de autovehicule 4×4 a ARO SA. Privatizarea a fost marcata, pana acum, de incertitudinea faptului ca investitorul isi va indeplini obligatiile asumate prin contract, mai ales dupa ce o sectie a uzinei a fost vanduta, dupa privatizare, pe o suma mult mai mare decat cea platita statului pentru intreaga societate. (Marilena Dan)

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *