Stiri si noutati

Curtea de Apel a dat dreptate ANAF in procesul cu FC Dinamo

Curtea de Apel Bucuresti a solutionat contestatia inaintata de Asociatia Club Sportiv FC Dinamo Bucuresti impotriva actului administrativ intocmit de Garda Financiara din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala /ANAF/, considerand justa incadrarea indemnizatiilor si primelor de asigurare in categoria veniturilor de natura salariala, informeaza un comunicat de presa emis joi de ANAF.
Actul administrativ stabilea diferente suplimentare de taxe si impozite datorate bugetului de stat, in suma de aproximativ 45 miliarde lei ROL, diferentele rezultand din faptul ca sumele primite de jucatori sub forma de indemnizatii si prime de asigurare platite de club, in anul 2002, au natura salariala si se impoziteaza ca atare.
Instanta a mentinut decizia ANAF, considerand justa incadrarea acestor venituri in categoria veniturilor de natura salariala. Decizia Curtii de Apel poate fi atacata cu recurs la Inalta Curte de casatie si Justitie.
ANAF precizeaza ca o decizie identica a fost obtinuta impotriva Asociatiei Pro Rapid in vara acestui an, decizie care a fost atacata cu recurs, termenul fiind stabilit de Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru luna decembrie 2005.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *