Stiri si noutati

Emil Boc: Modificarile la Codul Fiscal vor intra in vigoare in luna mai

Liderii coalitiei guvernamentale au decis, ieri, ca modificarile operate la Codul Fiscal sa intre in vigoare incepand cu luna mai, eventual cu exceptia prevederilor referitoare la accize, a declarat liderul democrat Emil Boc, citat de Mediafax. El a explicat ca in acest moment nu mai este posibila intrarea in vigoare a acestor modificari incepand cu 1 aprilie.

Proiectul de modificare a Codului Fiscal prevede, printre altele, introducerea impozitarii cu 10% a profitului obtinut de populatie din vanzarea imobilelor, precum si a castigurilor realizate din dobanzi si operatiuni pe piata de capital.

De la 1 aprilie, accizele pentru tutun, alcool si uleiuri minerale ar urma sa fie majorate pana la nivelul convenit initial cu UE pentru luna iulie a acestui an, la care se adauga o cota suplimentara de crestere, pentru recuperarea diferentei provenite din deprecierea euro, au declarat, recent, surse din Ministerul Finantelor.

"Cel mai probabil 90% dintre prevederile care vizeaza modificarea Codului Fiscal vor intra in vigoare incepand cu luna mai", a mai spus Boc.

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *