Stiri si noutati

EXIMBANK va ajuta sa va gasiti un partener de afaceri in Federatia Rusa

Toti agentii economici care doresc sa exporte in Federatia Rusa in conditii de deplina siguranta si care vor sa beneficieze de plata imediata a contravalorii bunurilor exportate sau serviciilor livrate pot apela la Eximbank Romania in vederea gasirii unui partener de afaceri rus.

In acest sens este suficient ca toti exportatorii interesati de piata rusa sa trimita la sediul bancii (Splaiul Independentei nr. 15, sector 5, Bucuresti) cate 5 exemplare de brosuri si pliante prin care isi prezinta activitatea. Brosurile trebuie sa fie in limba engleza si sa contina adresa firmei, telefon, fax si o persoana de contact.

Eximbank se angajeaza ca aceste materiale publicitare vor ajunge direct la importatorii rusi, prin intermediul Reprezentantei Eximbank la Moscova, care a inceput sa functioneze in acest an.

Eximbank nu numai ca ajuta la identificarea unor noi parteneri de afaceri pentru agentii economici romani care fac export, dar pune la dispozitia clientilor sai un stimulent financiar unic pe piata in vederea patrunderii pe piata rusa, si anume creditul cumparator.

Acest mecanism functioneaza in baza Acordului semnat anul trecut intre VneshtorgBank si Eximbank, prin care banca rusa beneficiaza de o linie de creditare de 10 milioane USD.

Conform acestui acord, VneshtorgBank efectueaza trageri din aceasta linie de credit pentru a finanta 85% din pretul fiecarui contract pe care il incheie un importator rus cu un exportator roman. Pentru a putea beneficia de un credit din aceasta linie, una dintre conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca un importator rus este sa efectueze o plata de minimum 15% din valoarea contractului incheiat cu exportatorul roman inainte de plata primei livrari. Contractul dintre un importator rus si un exportator roman trebuie sa priveasca furnizarea de bunuri romanesti, inclusiv serviciile adiacente, si sa fie exprimat in USD.

Avantajele pentru exportatorul roman in cazul in care apeleaza la acest mecanism financiar sunt extrem de mari. Exportatorul roman primeste contravaloarea marfurilor livrate sau a serviciilor prestate in momentul executarii contractului, ca si cum ar fi incheiat cu importatorul rus un contract cu plata imediata. In perioada de pre-livrare, exportatorul roman are posibilitatea sa se asigure impotriva riscului de intrerupere nejustificata a contractului de catre importatorul din Federatia Rusa si a riscului de refuz nejustificat al preluarii marfurilor de catre acesta prin Polita de asigurare de tip EXIMBANK.

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *