Stiri si noutati

Fiat a ?nregistrat profituri, după cinci ani de pierderi

După cinci ani de pierderi, Fiat SpA a înregistrat profituri nete de 1,42 miliarde de euro (1,73 miliarde de dolari), în anul 205, informează AP.
Grupul auto italian a înregistrat profituri pentru prima dată după anul 2000, iar în anul 2004 a înregistrat pierderi de 1,58 miliarde de euro.
Cifra profiturilor a depăşit estimările de 1,35 miliarde de euro (1,64 miliarde de dolari) ale analiştilor economici. În urmă cu câteva luni, grupul auto italian şi cel american Ford au semnat un acord definitiv de colaborare pentru fabricarea a două utilitare mici, pe aceeaşi platformă, un nou Fiat 500 şi înlocuitorul modelului ‘K’. Lucrând împreună, cele două grupuri vor beneficia de o reducere a costurilor de dezvoltare, de producţie şi de achiziţionare a componentelor şi vor putea oferi clienţilor produse mai competitive şi de o mai bună calitate, dă asigurări conducerea Fiat.
Alianţa dintre Fiat şi Ford este exclusiv industrială, fără schimburi de acţiuni, aşa cum compania italiană a avut, până acum doi ani trecut, cu General Motors.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *